Το νερό της Κορώνου στο «μικροσκόπιο» του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Νάξου

ydreysi koronos 1
admin
22/09/2016 07:32
 
 
 

Σε έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού της Κορώνου θα προχωρήσει το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννοήσεως με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών και κατοίκων της Κορώνου περί ανεπαρκούς χλωρίωσης, ανεπιθύμητου χρωματισμού και γεύσης χώματος του νερού της περιοχής, καθώς και εμφάνισης κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα, σχετική καταγγελία είχε δημοσιεύσει και το naxostimes.gr.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Νάξου (βλ. παρακάτω) προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τους ζητείται αφενός να ελεγχθούν οι παραπάνω καταγγελίες κι αφετέρου να προχωρήσουν σε έλεγχο και αποκατάσταση τυχόν ανεπαρκούς χλωρίωσης, σε καθαρισμό της δεξαμενής, σε αποκατάσταση βλαβών στις εγκαταστάσεις, σε δειγματοληψίες κλπ, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφαλής διάθεση του πόσιμου νερού της Κοινότητας Κορώνου.
Επιπλέον, τους ζητά να απαντήσουν το συντομότερο δυνατόν στο με αρ. πρωτ. 6618/25-07-2016 έγγραφο της Υπηρεσίας τους προς τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου έπραξε τα αυτονόητα»
Ο κ. Δημήτρης Μανδηλαράς, ο οποίος είχε κάνει την καταγγελία στο naxostimes.gr, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σχετικά:
«Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν λόγω του φιλότιμου και επαγγελματισμού κάποιων δημόσιων λειτουργών. Η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου, έπραξε τα αυτονόητα και σας δείχνω το έγγραφο το οποίο μου εστάλη. Ο δήμος Νάξου, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, που κατά τον νόμο, θα έπρεπε να μας έχει στείλει τον αριθμό πρωτοκόλλου της καταγγελίας, όπως επίσης τις ενέργειες που έκανε για την εξασφάλιση της υγείας των κατοίκων Κορώνου».

nero koronoy tmima dimosias ygeias

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*