Συνάντηση Μανώλη Πολυκρέτη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης

Newsroom
31/01/2023 16:43
 
 
 

 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ.), συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης και συνεργάτες του από την παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα».

Τα μέλη του Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Κ. εξέθεσαν στον κ. Πολυκρέτη τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τόσο το Σωματείο όσο και το χώρο του αθλητισμού γενικότερα.

Κτηριακό
Το κτήριο του κλειστού ΔΑΚ δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης οπλισμού στα υποστυλώματα αλλά και εισόδου νερού από την φθαρμένη μεμβράνη επικάλυψης οροφής που έχει ως αποτέλεσμα την οξείδωση των δικτυωμάτων, τον εμποτισμό των δαπέδων (παρκέ) καθώς και τη δυσκολία διεξαγωγής αγώνων σε ώρες βροχόπτωσης.

Τα Αθλητικά Σωματεία έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τη Δημοτική Αρχή τη συντήρηση του κτηρίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή εργασία αποκατάστασης.

Ελλιπείς υποδομές άθλησης
Το ένα και μοναδικό Κλειστό γήπεδο της Νάξου δεν επαρκεί ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες και των πέντε Σωματείων του νησιού τα οποία έχουν πολλά τμήματα (για παράδειγμα, μόνο ο Πανναξιακός Α.Ο.Κ. έχει εννέα τμήματα). Δεν υπάρχουν κριτήρια με βάση τα οποία θα μοιράζονται οι ώρες στα αθλητικά τμήματα, των Σωματείων της Νάξου.

Λόγω της κατάργησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και της μη ύπαρξης Επιτροπής Αθλητισμού, δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός και προγραμματισμός όσον αφορά στον Αθλητισμό όπως π.χ. η κατασκευή και συντήρηση γηπέδων, οργάνωση αγώνων σε όλα τα είδη αγωνισμάτων, αθλητικών εκδηλώσεων κ.λπ.

Πολλές φορές έχει συζητηθεί η ανάγκη κατασκευής δύο επί πλέον κλειστών Γυμναστηρίων, ενός δεύτερου στη Χώρα και ενός τρίτου στην περιοχή του Φιλωτίου για την κάλυψη των αναγκών της Ορεινής Νάξου, χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή.

Όπως σημείωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Κ., με την κατασκευή ενός δεύτερου κλειστού Γυμναστηρίου το οποίο θα λειτουργεί σαν προπονητήριο, δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα κατανομής των ωρών για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων.

Επιχορηγήσεις
Τα τελευταία χρόνια δεν δίνονται επιχορηγήσεις από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην κάλυψη δαπανών κυρίως για τις μετακινήσεις των ομάδων των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις επιβάλουν συνεχή ταξίδια με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Επίσης, ζητήθηκε η παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς ώστε να θεσμοθετηθεί στο μεταφορικό ισοδύναμο η επιστροφή του συνολικού ποσού των εισιτηρίων των αθλητών που μετακινούνται με τα πλοία για να συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Κυκλάδων.

Ο κ. Πολυκρέτης άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς των μελών του Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Κ. και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση τους ως νέα Δημοτική Αρχή. Επίσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την επανασύσταση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού.

Δημοτική παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα»
Υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης

(Visited 173 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*