The Washington Post: Τεράστια διαφήμιση για τη Νάξο και το καρναβάλι της μέσω της Μαρίας Πολυκρέτη

Newsroom
01/03/2023 02:01
 
 
 

 

Η τεράστια διαφήμιση της Νάξου και του καρναβαλιού της ως τα πέρατα του κόσμου συνεχίζεται, αυτή τη φορά μέσα από την κορυφαία αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Washington Post.

Μετά το Associated Press και το Independent και τα εκτενή δημοσιεύματα τους, οι Λαμπαδηφορίες, οι Κουδουνάτοι και οι Κορδελάτοι της Νάξου έγιναν θέμα και στη Washington Post, με υπέροχες εικόνες μέσα από το φωτογραφικό φακό του Θανάση Σταυράκη (φωτογράφο του αμερικανικού Associated Press), ο οποίος βρέθηκε στη Νάξο για τη συμμετοχή του στα εργαστήρια Naxos Photo Lab για εφήβους της Νάξου, που διοργανώνει η επιχειρηματίας τουρισμού Μαρία Πολυκρέτη.

Όπως έχει αναφέρει το naxostimes.gr και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η κ. Πολυκρέτη ήταν αυτή που ζήτησε από το δημοφιλή φωτογράφο να απαθανατίσει με την κάμερα του την ξεχωριστή Ναξιώτικη Αποκριά, ώστε να ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη, όπως κι έγινε!

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Νάξος να διαφημίζεται σε διεθνή ΜΜΕ με εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο όχι μόνο ως καλοκαιρινός προορισμός αλλά και ως αντιπροσωπευτικός προορισμός της Ελλάδας, την περίοδο της αποκριάς, όπως την παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ Washington Post, Associated Press και Independent.

Για τη σημαντική διεθνή προβολή της Νάξου η κ. Πολυκρέτη δήλωσε:
«Η τουριστική προβολή του νησιού μας μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ουσιαστικής σημασίας και για μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Τα αποκριάτικα έθιμα μας πολλά από τα οποία έχουν πανάρχαιες ρίζες ή αναφορές και άλλα εντάσσονται στα πλαίσια της πλούσιας λαϊκής μας παράδοσης συνθέτουν ένα υπέροχο και μοναδικό σκηνικό γιορτής και μπορούν με την κατάλληλη προβολή να καταστήσουν το νησί μας την περίοδο αυτή ένα δυναμικό πόλο έλξης επισκεπτών. Φυσικά απαιτείται σαφές όραμα και στοχευμένη δουλειά».

«Οι Έλληνες γλεντούν στους καρναβαλικούς εορτασμούς μετά την παύση της πανδημίας» τιτλοφορείται και το άρθρο στο Washington Post που σημειώνει ότι «η Νάξος φιλοξενεί μερικές από τις πιο πολύχρωμες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα».

«Πολλά από τα έθιμα που παρατηρούνται στο νησί βασίζονται σε τελετουργίες από εορτασμούς στο πέρασμα των χρόνων που ξεκινούν από την αρχαιότητα, ενώ άλλα είναι πιο πρόσφατα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το άρθρο, στο οποίο επίσης γίνεται εκτενής αναφορά για τις Λαμπαδηφορίες και το ξεκίνημά τους πριν από 29 χρόνια, αλλά και στους Κουδουνάτους και τους Κορδελάτους της Νάξου.

Δείτε το: ΕΔΩ

(Visited 1.022 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*