Απάντηση Πολυκρέτη για το νερό και το αντλιοστάσιο της Κορώνου

ydreysi koronos 4
admin
08/10/2016 15:52
 
 
 

Απάντηση στην καταγγελία του κ. Δημήτρη Μανδηλαρά για την κατάσταση που επικρατεί στην ύδρευση της Κορώνου δίνει ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης. 

O κ. Μαδηλαράς περί τα τέλη Αυγούστου δημοσιοποίησε το πρόβλημα του νερού που αντιμετώπισαν το καλοκαίρι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές στην Κόρωνο επισημαίνοντας ότι “το νερό του χωριού δεν είναι διαυγές όπως θα έπρεπε αλλά… καφετί, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι καθαρό. Μάλιστα πολλοί αποδίδουν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας το τελευταίο διάστημα στην Κόρωνο στην κακή ποιότητα του νερού”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, περίπου 20 μέρες μετά απαντά ότι …πριν την έγκριση του προϋπολογισμού (6-5-2016) δεν ήταν δυνατόν ο δήμος να προχωρήσει σε ανάθεση ελέγχου εργαστηριακών αναλύσεων του πόσιμου ύδατος (!) ενώ αμέσως μετά οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά!

Σε ότι αφορά το “καφετί” χρώμα του νερού στην Κόρωνο, αυτό αποδίδεται σε βλάβη του δικτύου ύδρευσης και εισροής χώματος στις σωλήνες, το οποίο συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις για λίγο, μέχρι να εκκενωθούν οι σωλήνες.
Για το αντλιοστάσιο ο κ. Πολυκρέτης επισημαίνει ότι υπάρχει βλάβη η οποία είναι στη διαδικασία επισκευής, ενώ για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αποδίδει σε “παρεμβάσεις και δολιοφθορές από τρίτους”… 
Ο αρμόδιος για την ύδρευση αντιδήμαρχος στην απάντηση του επισυνάπτει επίσης και τις αναλύσεις νερού με την επισήμανση ότι “το νερό είναι απολύτως κατάλληλο από άποψη ποιότητας και ασφάλειας”.

Η απάντηση του κ. Πολυκρέτη:

 

nero koronos 1

nero koronos 2

Οι αναλύσεις του νερού:
analysi 1

analysi 2

analysi 3

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*