Νάξος: Με ανοιξιάτικο καιρό, λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (video+φώτος)

Newsroom
25/03/2023 23:23
 
 
 

 

Με τη μαθητική παρέλαση στην κεντρική παραλιακή οδό, κορυφώθηκαν το Σάββατο το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Χώρα της Νάξου.

Με τον ανοιξιάτικο καιρό σύμμαχο, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική παραλιακή οδό, καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν με υπερηφάνεια.

Στις 10:30 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την παρουσία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών, των σημαιοφόρων και παραστατών κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτών.

Στην εκκλησία και όχι στο χώρο του μνημείου των ηρώων εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος από τον Δεγαΐτα Εμμανουήλ του Νεκταρίου, σημαιοφόρο του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, Έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη, Διοικητές και εκπροσώπων των αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια και λίγο πριν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις στεφάνων ένα περιστατικό ξαφνικής αδιαθεσίας μαθήτριας, που βρίσκονταν μέσα στο χώρο του μνημείου των ηρώων, η διαδικασία διακόπηκε, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες ανάγκες. Η μαθήτρια η οποία όπως φαίνεται λιποθύμησε, συνήλθε γρήγορα, ωστόσο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο λόγω του παραπάνω γεγονότος δεν κατέθεσε στεφάνι ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» ενώ δεν ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Μέσα στο χώρο του Ηρώου μαθητές από τα σχολεία της Νάξου κρατούσαν μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Παρόντες επίσης στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και εκπρόσωποι φορέων.

Παρέλαση

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών.

Η εξέδρα των επισήμων ήταν στημένη στην πλατεία Μανδηλαρά (από την πλευρά της θάλασσας). Κατά τη διάρκεια της παρέλασης εκφωνητής παρουσίαζε τα τμήματα που παρέλαυναν δίνοντας πληροφορίες για το κάθε σχολείο.

Την παρέλαση συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου παιανίζοντας πατριωτικά εμβατήρια.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα» στην κεντρική πλατεία στην παραλία.

Να σημειωθεί ότι λόγω του ανοιξιάτικου καιρού τόσο η παραλία όσο και τα καταστήματα γέμισαν κόσμο και το νησί θύμισε καλοκαίρι.

 

(Visited 650 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*