Γιατί ζήτησε ο Τσολάκης να μειωθεί η θητεία του στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ; (ηχητικό)

tsolakis Giannis 1
admin
10/10/2016 22:49
 
 
 

 

Ο διορισμός μελών και η συγκρότηση των νέων διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων και Επιτροπών Παιδείας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήταν μεταξύ άλλων στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο δήμαρχος πρότεινε την πλειοψηφία των μελών και η μειοψηφία τα δικά της μέλη στις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα η θητεία των οποίων ορίστηκε για ένα χρόνο… Όμως με το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. υπήρξε μια διαφοροποίηση… Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Γιάννης Τσολάκης τον οποίο ο δήμαρχος Νάξου και Μκρών Κυκλάδων εμπιστεύτηκε για ακόμη ένα χρόνο στη θέση του προέδρου, ζήτησε η θητεία του να είναι μικρότερη! 
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο η θητεία του ως πρόεδρος να μη λήξει -όπως στα άλλα νομικά πρόσωπα και επιτροπές παιδείας σε ένα χρόνο (στις 30-09-2017), αλλά σε πέντε μήνες (28-02-2017) προκαλώντας έκπληξη στο σώμα. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης κάλεσε τον κ. Τσολάκη να το ξανασκεφτεί αφού όπως είπε η παράταξη του θεωρεί ότι “είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί, άσχετα και εάν δεν συμφωνούμε πάντα με τις αποφάσεις του”. 

Ο κ. Τσολάκης δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις στο σώμα, όμως έκανε δηλώσεις στο naxostimes.gr…
Στο εύλογο ερώτημα λοιπόν για το τι είναι αυτό που τον ώθησε σε αυτή την απόφαση μεταξύ άλλων σημείωσε:
“Θεωρώ ότι τα πρόσωπα πρέπει να αλλάζουν, να ανανεώνονται και να μπαίνουν κι άλλοι για να προσφέρουν. Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει… Άρα να μπουν κι άλλοι σε θέσεις ευθύνης για να αποκτούν εμπειρία. Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με την παράταξη μου. Αν υπήρχε θα δήλωνα παραίτηση. Απλά δεν είναι μόνο αυτή η θέση που μπορώ να προσφέρω… μπορώ να το κάνω και από αλλού….”. 
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ζήτησε συγκεκριμένα να λήξει η θητεία του 28 Φεβρουαρίου απάντησε:
“Είναι η ημερομηνία που θα γίνει ο ορισμός των αντιδημάρχων και ενδεχόμενη ανακατανομή αρμοδιοτήτων, γι αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη ημερομηνία” είπε και στο ερώτημα αν “βλέπει” μια θέση αντιδημάρχου, σημείωσε γελώντας: “δε νομίζω… δεν ξέρω”. 

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιάννη Τσολάκη:

{youtube}uJv-lp95hSc{/youtube}

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*