Περνούν στην (πολιτική) αντεπίθεση οι «Πολίτες για τα Νησιά μας»

polites gia ta nisia mas
admin
11/10/2016 10:40
 
 
 

Από την κατάθεση προτάσεων, περνούν στην «αντεπίθεση» και δη, στη δημοσιοποίηση και την (πολιτική και όχι μόνο) καταγγελία οι «Πολίτες για τα Νησιά μας», καθώς όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Βρούτσης στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 «για πολύ καιρό, όλα όσα λέμε, απευθύνονται σε μη ευήκοα ώτα, παρόλο που αφορούν το καλό του τόπου».

Η αρχή θα γίνει απόψε, με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η δημοτική παράταξη του κ. Βρούτση για το θέμα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού στη Νάξο, ένα θέμα που απασχόλησε (και συνεχίζει να απασχολεί) έντονα το νησί. «Πλέον, η μόνη επιλογή είναι η καταγγελία και – ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος – η καταγγελία και στις αρμόδιες αρχές» δήλωσε ο επικεφαλής των «Πολίτων», ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή με παρωχημένες λύσεις (βλ. γεωτρήσεις) προσπαθεί να «κρύψει κάτω από το χαλί» ένα πολύ σημαντικό θέμα με άμεσες, αλλά και έμμεσες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, που σχετίζεται τόσο με τη δημόσια υγεία, όσο και με την επάρκεια των φυσικών πόρων.
«Αυτή η αντιμετώπιση φέτος με τις γεωτρήσεις δεν μας τιμά […] Μη λέμε ότι επειδή είχαμε νερό στις βρύσες, λύσαμε το πρόβλημα, γιατί έχουμε δημιουργήσει κάπου αλλού πρόβλημα που δεν φαίνεται ή φαίνεται, όπως στις Εγγαρές […] Δεν υπάρχει υποδομή για την ύδρευση του τόπου […] Ας ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα και να μην περιμένουμε μόνο από τον Θεό, αλλά να βάλουμε κι εμείς το χέρι μας» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να προχωρήσει στη σύνταξη απαραίτητων μελετών, ώστε να αξιοποιήσει κάποιο ενδεχόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Τέλος, για ακόμη μια φορά, απευθύνθηκε προς τους πολίτες και τους κάλεσε να αναλάβουν ενεργή δράση, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των τοπικών συμβουλίων («που δεν γίνονται σε πολλές κοινότητες» όπως είπε), προκειμένου η δημοτική αρχή να καταλάβει «ότι ελέγχεται» και ότι δεν μπορεί «να βροντήξει την πόρτα στον λαό», όπως κάνει με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*