Γιώργος Μπάκαλος: «Ο Τοτόμης ήταν αδερφός μου»

totomis bakalos 1
admin
12/10/2016 15:25
 
 
 

«Ήταν ο αδερφός που δεν είχα… Μου έδινε κουράγιο και δύναμη… Νοιώθω σαν πληγωμένος αετός με το φευγιό του…».

Με τους λυγμούς να διακόπτουν την ομιλία του, ο πρόεδρος της Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος, ξάδελφος του αδικοχαμένου Τοτόμη Πρωτονοτάριου, παρά τον βαρύ πόνο του για τον χαμό του αγαπημένου του συγγενή, δέχθηκε να μιλήσει στην εκπομπή “Al-iberti News” του “Aegean Voice 107.5” για τον Τοτόμη που εκείνος έζησε. Τον «αδερφό» του όπως είπε χαρακτηριστικά, έναν άνθρωπο με σπάνιες αρετές που έφυγε τόσο γρήγορα, έχοντας ακόμη να προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο του την Νάξο, την ιδιαίτερα πατρίδα του την Απείρανθο και τους συμπολίτες του.
«Είμαστε φτωχότεροι. Το κενό του ήταν δυσαναπλήρωτο. Λαβωμένο είναι το χωριό μας και η Νάξος, στην οποία άφησε την σφραγίδα του» είπε ο κ. Μπάκαλος, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από τον απροσδόκητο θάνατο του Τοτόμη Πρωτονοτάριου, καθώς τίποτα δεν προμηνούσε το ξαφνικό τέλος. Ωστόσο – υποστήριξε – στις τελευταίες στιγμές του, ο ξάδερφος του είχε επίγνωση ότι το μοιραίο δεν θα αργούσε να έρθει, γι’ αυτό και ζήτησε να μιλήσει στην πολυαγαπημένη του σύζυγο.
Ο Τοτόμης (όπως και ο δίδυμος αδελφός του Νίκος) είχε κάνει περήφανη την οικογένεια με τις επιτυχίες του. Απλός, καταδεκτικός, φιλότιμος, σταθερός στις αξίες του και τα ιδανικά του, με αίσθηση του χιούμορ, εύστροφος, μεθοδικός, οργανωτικός, γενναίος και αποφασιστικός όταν έπρεπε, ενωτικός, με υποδειγματική συμπεριφορά, αγωνιστής για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και στοχαστής, ρομαντικός, ευαίσθητος, ποιητής, λάτρης της ζωής, παθιασμένος με τον πολιτισμό και την παιδεία, «είχε γεννηθεί για να προσφέρει» σύμφωνα με τον κ. Μπάκαλο, ο οποίος μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον ξάδελφο του που «όταν αγαπούσε, αγαπούσε πραγματικά, με την παιδική ψυχή του».

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*