Χώρα-Νάξος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι και την παραλία ενόψει τουριστικής περιόδου – Επιβολή προστίμων στους παραβάτες

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Newsroom
07/04/2023 21:32
 
 
 

 

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, το Λιμεναρχείο Νάξου επιβάλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «για την ασφαλή διακίνηση οχημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, όπως αναφέρει σε απόφαση που δημοσιοποίησε ο Λιμενάρχης Νάξου Πλωτάρχης Λ.Σ. Αλέξης Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο «ήδη βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και καθημερινά παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενη κίνηση οχημάτων στην παραλιακή οδό, καθιστώντας κατά́ συνέπεια όλο και πιο δύσκολη αφενός την ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων και αφετέρου την ανεύρεση χώρου στάθμευσης αυτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου «ήδη σήμερα, 07 Απριλίου, παρατηρήθηκε με τον κατάπλου του «Blue Star Delos» στις 12:50, συμφόρηση στην παραλιακή οδό, ναι μεν μικρής διάρκειας, αλλά ενδεικτικής για τα προβλήματα που πρόκειται να επακολουθήσουν. Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μας στην προσπάθειά της να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις, ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να αποφεύγουν την χρήση της παραλιακής οδού κατά τις ώρες κατάπλων των πλοίων, ιδιαίτερα κατά τις ώρες 11:00-14:00, προκειμένου αποφευχθούν καθυστερήσεις οχημάτων λόγω συμφόρησης και κατά συνέπεια παράπονα πολιτών».

Επιπλέον επισημαίνεται, ότι «στο πλαίσιο χρηστής διοίκησης, η υπηρεσία μας κρίνει ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αφενός με την αποφυγή βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων και αφετέρου με την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω άσκοπης ταλαιπωρίας».

Η απόφαση του Λιμενάρχη για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην απόφαση του ο κ. Αποστολόπουλος υπογραμμίζει ότι οι οριζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση οχημάτων προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Αυτές όπως τονίζει, θα ισχύουν… «μέχρι την εκπόνηση, ολοκλήρωση και επικαιροποίηση αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης (Master Plan) με το οποίο θα καθορίζονται μεταξύ άλλων, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα».
Επίσης ο Λιμενάρχης Νάξου προειδοποιεί ότι «η μη συμμόρφωση στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα οδηγήσει στην επιβολή των κυρώσεων κατά των παραβατών».

Αναλυτικά οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

1. Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

2. Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση παντός τύπου οχημάτων εντός τουριστικού καταφυγίου πλην των οχημάτων που διαθέτουν ειδική άδεια του δημοτικού λιμενικού ταμείου Νάξου.

3. Η τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου θα πραγματοποιείται εντός των εσοχών που βρίσκονται επ’ αυτής (τα λεγόμενα -Π-) μόνο κατά το χρονικό διάστημα 06:00-11:00 π.μ. και 15:30-17:30.

4. Ο χώρος αναμονής οχημάτων προς εξυπηρέτηση παραλαβής επιβατών ρυθμίζεται ανά κατηγορία ως εξής:

α) Για Ε.Δ.Χ. Ταξί: έξωθεν του λιμένα και έμπροσθεν της πλατείας Πρωτοπαπαδάκη (πρώην χώρος αναμονής λεωφορείων ΚΤΕΛ) και εντός του λιμένα/ δυτικά του βραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου.
β) Για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ: έναντι των γραφείων του ΚΤΕΛ -έμπροσθεν του μνημείου ηρώων. Θα βρίσκονται μόνο τα λεωφορεία που είναι για αναχώρηση (δεκαπεντάλεπτη παραμονή) τέσσερα τον αριθμό.
γ) Για τα οχήματα παραλαβής επιβατών (ξενοδοχειακά) στις δύο πλευρές της νησίδας προ της πύλης εισόδου λιμένα Νάξου -βόρεια του λαιμού έξωθεν του λιμένα Νάξου.
δ) Για τα λεωφορεία Δ.Χ.: Εντός και νότια του λιμένα Νάξου (αριστερά των σκιάδων – χώρου αναμονής επιβατών).
ε) Για το σύλλογο ενοικιαζόμενων οχημάτων Νάξου: έξωθεν και νότια του λιμένα πλησίον της πύλης εισόδου αυτού.
στ) Για τα οχήματα αναμονής επιβατών: εντός λιμένα και στη βόρεια πλευρά αυτού.
ζ) Στη μικρή προβλήτα: χώρος στάθμευσης δίκυκλων (μόνος εξ αριστερών) και οχημάτων (μόνο εκ δεξιών).

Στο πλαίσιο χρηστής διοίκησης, Υπηρεσία μας κρίνει ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση οχημάτων προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Η μη συμμόρφωση στα ανωτέρω προαναφερθέντα θα οδηγήσει στην επιβολή των κυρώσεων κατά των παραβατών Η οποία θα κινείται με το άρθρο 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261Α΄/1973).

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει από σήμερα μέχρι την εκπόνηση την ημερομηνία εκπόνησης, ολοκλήρωσης και επικαιροποίησης αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης (master plan) με το οποίο θα καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα.

Η απόφαση του Λιμενάρχη Νάξου

(Visited 1.521 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*