Δημήτρης Παπαγιαννίδης: Το τέλος του 2025 το φράγμα Τσικαλαριού θα τεθεί σε λειτουργία

Newsroom
11/04/2023 08:51
 
 
 

 

«Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου επανεκκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου του φράγματος Τσικαλαριού, μετά από περίπου ένα χρόνο όπου είχαν διακοπεί λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και των ζημιών που είχαν γίνει από τον προπερασμένο Γενάρη» σημείωσε μιλώντας στον Aegean Voice και την Πόπη Αλιμπέρτη ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος διευκρίνησε ότι το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό ή τεχνικό αλλά αφορούσε τις ζημιές και την αποκατάστασή τους.

«Οι ζημιές πληρώθηκαν στον ανάδοχο και αποκαταστάθηκαν, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και τώρα μπαίνουμε στις κύριες κατασκευαστικές εργασίες του σώματος του φράγματος» σημείωσε ο κ. Παπαγιαννίδης ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2025 το φράγμα θα τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι εξασφαλισμένη. «Ο ανάδοχος πρέπει να κάνει το καθήκον του» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πλέον η επίβλεψη του έργου από δω και πέρα θα είναι και σφιχτή και αυστηρή αφού στο νησί έχει εγκατασταθεί τεχνικός σύμβουλος.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα ο κ. Παπαγιαννίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια μελέτη που θα πρέπει να επικαιροποιηθεί για να δημοπρατηθεί το έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο σύνολό του μαζί και τα δίκτυα στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης».

«Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το έργο, θα δείτε σημαντική πρόοδο την άνοιξη και το καλοκαίρι» τόνισε και σημείωσε παράλληλα ότι φορέας υλοποίησης θα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 517 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*