VIDEO-Νάξος: «Χριστός Ανέστη» στη Μητρόπολη με πλήθος κόσμου …και βεγγαλικά (φώτος)

Ανάσταση
Newsroom
16/04/2023 02:31
 
 
 

 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανάστασης στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στη Χώρα της Νάξου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Ανάσταση

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό η εκκλησία και ο προαύλιος χώρος, γέμισε με εκατοντάδες κόσμου, ενώ χαρακτηριστικό της φετινής Ανάστασης ήταν ότι τα βαρελότα και οι κροτίδες ήταν ελάχιστα. Ωστόσο, «χρώμα» στην Ανάσταση έδωσαν αρκετές φωτοβολίδες.

Ανάσταση

Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, κρατώντας τις πασχαλινές λαμπάδες στα χέρια τους, συγκεντρώθηκαν την εκκλησία περιμένοντας το Άγιο Φως και τη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης…

Ανάσταση

Το Άγιο φως και φέτος ταξίδεψε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, ενώ μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας έφτασε και στη Μύκονο και από εκεί με σκάφος, μεταφέρθηκε και στη Νάξο.

Ανάσταση

Ανάσταση

Αμέσως μετά το «Δεύτε Λάβετε φως» και αφού το Άγιο φως άναψε και διαδόθηκε στις λαμπάδες όλων των πιστών, ιερείς και ψάλτες ανέβηκαν στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο προαύλιο της εκκλησίας…

Στις δώδεκα ακριβώς εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες ήχησαν δυνατά και χαρμόσυνα μεταφέροντας παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού!

Ανάσταση

Κι ενώ όλοι περίμεναν να ακούσουν τον εκκωφαντικό θόρυβο από τα βαρελότα που κάθε χρόνο ως είθισται «συνοδεύουν» το Χριστός Ανέστη, φέτος ελάχιστα ήταν αυτά που ακούστηκαν, ωστόσο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης συνοδεύτηκε από βεγγαλικά.

Ανάσταση

Όλοι αντάλλαξαν ευχές με χαμόγελο, ενώ αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» ο περισσότερος κόσμος, αφού προσκύνησε την εικόνα της Αναστάσεως, μεταφέροντας με προσοχή το Άγιο Φως, αποχώρησε. Βέβαια κάποιοι πιστοί παρέμειναν στην εκκλησία να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία της Αναστάσεως…

Ανάσταση

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του νησιού.

Ανάσταση

Ανάσταση στη Νάξο έκανε και η Αντριάνα Μπάμπαλη.

Περισσότερες φωτογραφίες

Ανάσταση Ανάσταση Ανάσταση Ανάσταση Ανάσταση ΑνάστασηΑνάσταση Ανάσταση Ανάσταση Ανάσταση Ανάσταση

(Visited 894 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*