Λάζαρος Θεόφιλος: «Προτιμώ την ουσία από τη δημοσιότητα»

lazaros theofilos
admin
19/10/2016 13:15
 
 
 

Με την ιδιότητα του ως διοικητής του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου Σάμου – Ικαρίας μίλησε ο Λάζαρος Θεόφιλος στη σημερινή εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Ο κ. Θεόφιλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του νοσοκομείου που διοικεί (παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιφερειακή μονάδα υγείας), ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των μελών του κοινού Διοικητικού Συμβουλίου των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, παρά το σημαντικό έργο που επιτελεί, είναι ένα διοικητικό «έκτρωμα», καθώς «ουδεμία σχέση έχουν οι υγειονομικές μονάδες των νησιών με τα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου», λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής μας. «Εμείς αυτοπροσδιορίζομαστε από τη θάλασσα […] Το Αιγαίο θα έπρεπε να είναι (έστω) μία υγειονομική περιφέρεια από μόνο του και θα ήταν τελείως διαφορετικά πράγματα» δήλωσε σχετικά ο κ. Θεόφιλος.

Τροχοπέδη η γραφειοκρατία και η υποστελέχωση
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του προς την Πόπη Αλιμπέρτη, ο Ναξιώτης διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου-Ικαρίας υποστήριξε ότι – σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι πολίτες – «το σύστημα έχει χρήμα και ρέει σε τακτική, αλλά και έκτακτη, βάση». Αυτό, όμως, που αποτελεί τροχοπέδη είναι η ύπαρξη περισσότερων γραφειοκρατικών διαδικασιών σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που καθιστά πολύ χρονοβόρα την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εργασίας, δημιουργώντας προβλήματα όπως π.χ. στην προμήθεια υλικών.
Επιπλέον, οι αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, έχουν επιφέρει κενά και ελλείψεις που δύσκολα καλύπτονται, αφού η αναπλήρωση δεν γίνεται πλέον με τον ίδιο ρυθμό όπως τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Θεόφιλο, για να λειτουργήσει ομαλά μια μονάδα υγείας, δεν αρκεί μόνο η παρουσία γιατρών, αλλά πρέπει να υπάρχει και επαρκής στελέχωση σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αρωγός του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου το Ίδρυμα Στήριξης
Ο κ. Θεόφιλος (ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου) επισκέφθηκε το νοσοκομείο και συνάντησε τον αναπληρωτή διοικητή Κώστα Απιδόπουλο, για τον οποίο είπε ότι «προσπαθεί για το καλύτερο».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ίδρυμα Στήριξης, που – σύμφωνα με τον κ. Θεόφιλο – θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο νοσοκομείο Νάξου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. «Προτιμώ την ουσία από τη δημοσιότητα, αλλά πολλοί φορείς προτιμούν το αντίθετο […] Το Ίδρυμα είναι σε μια φάση τακτοποίησης των δικών του εκκρεμοτήτων και θα προσφέρει ό,τι μπορεί να προσφέρει. Για παράδειγμα, έχει αναλάβει τη μισθοδοσία της υπαλλήλου υποδοχής του νοσοκομείου» επισήμανε, ενώ αναφορικά με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού συμπλήρωσε ότι «το Ίδρυμα θα συμμετέχει σε ό,τι χρειαστεί, σε επίπεδο ουσίας, αλλά και σε επίπεδο τύπου π.χ. μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματος, του νοσοκομείου και της ΕΑΣ».
Σε ερώτηση για τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Νάξου, δήλωσε ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το Ίδρυμα Στήριξης, με κοινό όμως σκοπό, γι’ αυτό «και δεν τον βλέπει ανταγωνιστικά». Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι ενώ «σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου υπάρχουν φορείς, ιδρύματα, κληροδοτήματα κ.λπ. που συμπαρίστανται στις μονάδες υγείας εδώ και πολλά χρόνια, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη Σάμο».

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*