«Ναυαρχίδα του πρωτογενούς τομέα η Νάξος»

naxos 1
admin
19/10/2016 13:47
 
 
 

Με τη φράση αυτή χαρακτήρισε τη Νάξο ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, κάτι στο οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα και η – κατά πάσα πιθανότητα – ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 (σ.σ. η ανακοίνωση του τίτλου θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο).
«Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα νησιά μας, γιατί θέλουμε να καταστήσουμε το Νότιο Αιγαίο στη συνείδηση των επισκεπτών του ως γαστρονομικό προορισμό» εξήγησε ο κ. Ζαννετίδης, ο οποίος με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, τόνισε ότι τα τοπικά, νοτιοπελαγίτικα προϊόντα (ανάμεσα σε αυτά και τα προϊόντα που παράγει η Νάξος) έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μοναδικά και ιδιαίτερα, γεγονός που πρέπει να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού».
Γι’ αυτό και όσοι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου επιθυμούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους μέσω περιπτέρων της Περιφέρειας, υπόκεινται σε ενδελεχείς ελέγχους.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*