Ζαννετίδης για Φράγμα Τσικαλαριού: «Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα»

tsikalario
admin
19/10/2016 14:20
 
 
 

Στα δικαστήρια της Σύρου, λόγω των απαλλοτριώσεων, έχει «μπλοκάρει» το έργο του Φράγματος του Τσικαλαριού, όπως δήλωσε στην εκπομπή “AlibertiNews” του Aegean Voice 107.5 ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

«Μακάρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ξεμπλοκάρει το έργο» ευχήθηκε ο κ. Ζαννετίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται… «στα κάγκελα» για την ανομβρία που έχει πλήξει τα νησιά, με καταστροφικά αποτελέσματα στον πρωτογενή τομέα. Όπως έκανε γνωστό, στη Ρόδο ήδη έχει επηρεαστεί η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα της παραγωγής μελιού και λαδιού.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία το θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννετίδης, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξουν επίσης, προβλήματα στην ύδρευση και κατ’ επέκταση στην άρδευση των νησιών. Έτσι, η Περιφέρεια προσπαθεί να συνδράμει τους δήμους και τα νησιά με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, ωστόσο σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «η βοήθεια θα πρέπει πρώτα να προέλθει από την πολιτεία, με αποζημιώσεις και στήριξη των παραγωγών».
«Εμείς με ό,τι μέσα διαθέτουμε, θα βοηθήσουμε, αλλά πρέπει και να βρέξει. Δεν ξέρω, να αρχίσουμε τις λιτανείες;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζαννετίδης.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*