Τεράστια επιτυχία! Χάλκινο μετάλλιο οι μαθητές του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES, στη Λετονία

Newsroom
06/05/2023 11:34
 
 
 

 

Μόνο περηφάνια μπορεί να νιώσει κανείς για τη μαθητική ομάδα του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που αυτή την ώρα επιστρέφουν από τη Ρίγα της Λετονίας και την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES σχολικού έτους 2022 – 2023, με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους!

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας του ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που αφού κατέλαβε την πρώτη πανελλαδικά θέση και χθες κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο Πανευρωπαϊκά, είναι οι: Τζοέλ Μπόσκου, Κλουβάτου Σοφία και Σαλτερή Κυριακή.

Ο υπεύθυνος καθηγητής που προετοίμασε τους μαθητές και για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES είναι ο Νίκος Βαθρακοκοίλης, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νάξου με τη στήριξη τόσο του εκπαιδευτικού κ. Στέλιου Γιαμπουρά όσο και άλλων εκπαιδευτικών εντός και εκτός Νάξου καθώς και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Ξενοφώντα Βαμβακερού.

ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» ΛετονίαΗ επιτυχία είναι τεράστια για την Ελλάδα και για τη Νάξο, όπως και για το ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» και τους μαθητές του και ακόμα μεγαλύτερη όταν αναλογιστεί κανείς ότι οι τρεις μαθητές Τζοέλ Μπόσκου, Κλουβάτου Σοφία και Σαλτερή Κυριακή, που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό είχαν να συναγωνιστούν μαθητές από πολλές χώρες της Ευρώπης από ιδιωτικά, πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Η αποστολή των μαθητών βρίσκεται αυτή την ώρα στο αεροπλάνο για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τους μαθητές του ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος” και του Πρότυπου Λυκείου Αγίων Αναργύρων με τους εκπαιδευτικούς τους

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές της Νάξου πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 62% ενώ στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES συμμετείχε και η ομάδα με μαθητές του πρότυπου Λυκείου Αγίων Αναργύρων.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι μαθητές της Γερμανίας.

ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» Λετονία

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στον κ. Βαθρακοκοίλη, στο ΓΕ.Λ. Νάξου “Μανώλης Γλέζος”, το διευθυντή  και τους εκπαιδευτικούς του και φυσικά σε όλους όσοι βοήθησαν γι αυτή την τεράστια επιτυχία που μόνο συγκίνηση και περηφάνια προκαλεί.

ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» Λετονία ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» ΛετονίαΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» Λετονία ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» Λετονία

Περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις μετά την επιστροφή της αποστολής των μαθητών στην Ελλάδα και τη Νάξο.

(Visited 2.424 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*