Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών: Τα μετάλλια και η εξαιρετική επίδοση της ομάδας του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»

Newsroom
10/05/2023 01:41
 
 
 

 

Για την τεράστια επιτυχία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» Σοφία Κλουβάτου, Σαλτερή Κυριακή και Τζοέλ Μπόσκου, να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES, μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο Νίκος Βαθρακοκοίλης, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νάξου που προετοίμασε τους μαθητές για το διαγωνισμό.

ΓΕ.Λ. «Μανώλης Γλέζος» Λετονία

Ο κ. Βαθρακοκοίλης αναφέρθηκε στο ταξίδι της ομάδας των μαθητών της Νάξου στη Λετονία, στο διαγωνισμό και το μεγάλο βαθμό δυσκολίας του αλλά και την τεράστια επιτυχία με την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου. Ο κ. Βαθρακοκοίλης είπε ότι τα παιδιά της Νάξου βρέθηκαν μια ανάσα από το αργυρό μετάλλιο, και επεσήμανε ότι η επιτυχία ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών συμμετείχαν 45 ομάδες από συνολικά 23 χώρες της Ευρώπης.

Η βαθμολογίες και η επίδοση των μαθητών της Νάξου

Κατά την τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών έγινε η ανακοίνωση και η απονομή των μεταλλίων με την παρουσία του προέδρου του Rīga Stradiņš University καθηγητή Guntis Bahs, του πρέσβη της Ελλάδος στη Ρίγα κ. Ευθυμιάδη, πρέσβεων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών καθώς και προέδρων και εκπροσώπων εταιρειών, μεγάλων χορηγών της Ολυμπιάδας.

Σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, απονεμήθηκαν μετάλλια.

Σε σύνολο 6 χρυσών, 15 αργυρών και 24 χάλκινων μεταλλίων, οι δύο ελληνικές ομάδες (ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» και Πρότυπο Λύκειο Αγίων Αναργύρων κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η 22η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων (όπως δείχνει ο πίνακας) είναι το πρώτο χάλκινο μετάλλιο (με ποσοστό 71%) και η τελευταία, είναι η θέση 45 (ποσοστό 44%).
Η ομάδα του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος, συγκέντρωσε συνολικό ποσοστό 63% (δηλαδή μια ανάσα πριν το αργυρό μετάλλιο).

Πίνακας με την κατάταξη των ομάδων που συμμετείχαν και τα μετάλλια που έλαβαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των μαθητών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα, καθημερινά λαμβάνει δεκάδες συγχαρητήρια μηνύματα για την εξαιρετική επίδοσή της, ενώ άνθρωποι, σχετικοί με τις θετικές επιστήμες που κάθε χρόνο παρακολουθούν το διαγωνισμό σημείωσαν στο naxostimes.gr ότι η ομάδα των παιδιών της Νάξου «ήταν ότι καλύτερο είχαμε να επιδείξουμε ως χώρα στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια».

Τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν (σε αύξουσα βαθμολογική σειρά) οι ομάδες Εσθονίας Α’, Τσεχίας Β’, Γερμανίας Β’, Λουξεμβούργου Α’, Ουγγαρίας Α’ και πρώτο χρυσό η ομάδα της Γερμανίας Α’.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2024, θα γίνει τον Απρίλιο του 2024 στο Λουξεμβούργο.

Το βίντεο της συνέντευξης του κ. Νίκου Βαθρακοκοίλη

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ)

(Visited 101 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*