Στην κόψη του ξυραφιού (;) το ΚΕΓΕ – Τι είπαν Αθανασόπουλος και Καραμανής

karamanis athanasopoulos
admin
31/10/2016 18:43
 
 
 

Δύο εκ των βασικών πρωταγωνιστών του «σήριαλ» ΚΕΓΕ φιλοξενήθηκαν σήμερα το πρωί στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη “Al-iberti News”.

Ο λόγος για τον προϊστάμενο εκπαίδευσης – κατάρτισης και νομικό σύμβουλο του Ο.Γ.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Νάξου και δικηγόρο Γιώργο Καραμανή, οι οποίοι μετά τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Σαγκρί με θέμα την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στην περιοχή, κατέθεσαν σήμερα τις απόψεις τους, συγκλίνοντας στο ότι το ΚΕΓΕ αποτελεί μια πολύ σημαντική «επένδυση» τόσο για το νησί της Νάξου, όσο και για τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Αθανασόπουλος: «Περίμενα περισσότερα από τη χθεσινή συνάντηση»
Επιφυλακτικός ως προς την εξέλιξη του θέματος εμφανίστηκε ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι περίμενε «ένα πιο ήρεμο κλίμα και μια πιο εποικοδομητική διάθεση» στη χθεσινή συνάντηση στο Σαγκρί, καθώς μέσω του ΚΕΓΕ, θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά ο πρωτογενής τομέας και όσοι ασχολούνται με αυτόν.
Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν κατά το παρελθόν από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ωστόσο υποστήριξε ότι «σήμερα τα πράγματα έχουν βαλτώσει», καθώς ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων του.
«Από τις αρχές του 2014 έχουμε φτάσει τέλη του 2016 […] έχουμε μπλοκάρει εδώ και τόσα χρόνια» δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που «εκκρεμεί εις βάρος του λαού της Νάξου και του λαού των Κυκλάδων, αλλά και εις βάρος της πρωτογενούς παραγωγής που θα συμπληρώνει τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα» και γι’ αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκαταλειφθεί.

Καραμανής: «Φοβάμαι μην δημιουργηθούν προβλήματα και επιπλοκές»
Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανής, αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή, εξέφρασε την άποψη ότι «και οι δυο πλευρές (σ.σ. υπουργείο και δήμος) θα πρέπει να δείξουν καλή θέληση» ώστε να τελειώσει αυτή η υπόθεση που ταλανίζει χρόνια το νησί.
«Φοβάμαι να μην δημιουργηθούν επιπλοκές και προβλήματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, καλώντας τον δήμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Πρότεινε, μάλιστα, να συμπεριληφθεί το ποσό των 200.000 ευρώ (τουλάχιστον) στον καινούριο προϋπολογισμό για την κατασκευή του κτιρίου του ΚΕΓΕ, έτσι ώστε να πειστεί και το υπουργείο ότι κάτι αρχίζει να κινείται.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*