Νίκος Μαϊτός: «Ο δήμος οφείλει το ΚΕΓΕ στον κόσμο της Νάξου»

nikos maitos kege
admin
01/11/2016 11:56
 
 
 

«Οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να είναι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία» δήλωσε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός αναφορικά με το θέμα του ΚΕΓΕ, το οποίο – όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “”Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 – «η δημοτική αρχή το οφείλει στον κόσμο της Νάξου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαϊτό, η γενική συνέλευση του Σαγκρίου αφενός έφερε στην επιφάνεια την λαϊκή βούληση και απαίτηση για άμεση εκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του έργου κι αφετέρου φανέρωσε την «καταφανή άρνηση» του δήμου να συμβάλλει σε αυτό. «Έως σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό […] Δεν φτάνει να το συμπεριλάβεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα ή να προβλέψεις ποσά στον προϋπολογισμό και μετά να μην το υλοποιείς» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη αθέτηση των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων από πλευράς δημοτικής αρχής, ίσως οδηγήσει τον δήμο σε μια «περιπέτεια άνευ λόγου» με απώλεια ακινήτων που έχει πάρει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με την πληρωμή αποζημιώσεων. Επιπλέον, τόνισε ότι «αδήριτη πραγματικότητα πλέον είναι η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της Νάξου, μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση των παραγωγών της», κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί αν είχε ήδη δημιουργηθεί το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης.
«Η οικονομία της Νάξου στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα […] Ο δήμος οφείλει σε όλο αυτόν τον κόσμο, αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και στους νέους, να φτιάξει το εκπαιδευτήριο» επισήμανε ο κ. Μαϊτός, συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο δήμος θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει την (οικονομική) τακτική του για να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και όχι «να δαπανά χρήματα σε διάφορους συμβούλους ή απευθείας αναθέσεις».
«Ας αφήσουν και ένα δικό τους έργο στα χρόνια της θητείας τους, γιατί άλλο έργο δικό τους αυτό καθαυτό δεν υπάρχει στο νησί» υποστήριξε ο κ. Μαϊτός, καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε ανεπιτυχώς να δυναμιτίσει το κλίμα της συνέλευσης στο Σαγκρί και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της συζήτησης.
Τέλος, στα όσα ακούγονται ότι η παρουσία του κ. Σκορδιαλού στο «τιμόνι» της κοινότητας Σαγκρίου αποτελεί «φρένο» για την υλοποίηση του ΚΕΓΕ, ο κ. Μαϊτός αναρωτήθηκε με αγανάκτηση: «Κάνουμε έργα σε προέδρους που εκλέχθηκαν με το δικό μας ψηφοδέλτιο και δεν κάνουμε αναγκαία έργα πρώτης γραμμής σε περιοχής που οι πρόεδροι δεν είναι δικοί μας; Είναι λογικές αυτές; Ο Πινοσέτ διοικεί τη Νάξο;».

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*