Αργύρης Ανευλαβής: «Οι διακοπές νερού είναι το έσχατο μέσο του δήμου»

diakopi brysi nero
admin
03/11/2016 11:30
 
 
 

Ως τελευταία επιλογή του δήμου, αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα περιθώρια, χαρακτήρισε τη διακοπή της ύδρευσης σε δημότες με ανεξόφλητους λογαριασμούς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αργύρης Ανευλαβής, κάτι που – όπως επισήμανε – προβλέπεται κι από τον σχετικό κανονισμό.

«Δεν είναι δυνατόν άλλοι να πληρώνουν κανονικά και κάποιοι επιμελώς να αγνοούν αυτές τις υποχρεώσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανευλαβής στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 και πρόσθεσε ότι «τα έξοδα του δήμου για να πάει το νερό στη βρύση των συμπολιτών μας είναι τεράστια».
Παρόλα αυτά, ο αντιδήμαρχος έσπευσε να σημειώσει ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν είναι ανάλγητος και «σε ακραίες περιπτώσεις και γεγονότα ανωτέρας βίας» (π.χ. ασθένειας, πυρκαγιάς, πλημμύρας κ.λπ.), όπου διαπιστώνεται ότι ο πολίτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσει αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.
Πάντως, κατά τον κ. Ανευλαβή, «σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις», με τους δημότες να μπορούν να προβούν σε ρύθμιση και σταδιακή δυνατότητα αποπληρωμής των ανεξόφλητων λογαριασμών ύδρευσης, καταβάλλοντας ένα ελάχιστο ποσό. Επιπλέον, σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία ότι κάποιος μετρητής παρουσιάζει όντως βλάβη και καταγράφει λανθασμένες ενδείξεις κατανάλωσης νερού, τότε ο δήμος παίρνει μόνο αυτά που δικαιούται.

anevlavis argiris 1
Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ακόμη, ότι οφείλονται μεγάλα ποσά, κυρίως από λογαριασμούς ύδρευσης και τέλη παρεπιδημούντων (σ.σ. το 2011 οι οφειλές προς τον δήμο ήταν 2,5 εκ. ευρώ), ενώ έκανε γνωστό ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει προβεί σε όλα τα αναγκαστικά μέτρα που ο νόμος προβλέπει για την εξασφάλιση μεγάλων χρεών, φτάνοντας ακόμη και σε πλειστηριασμό. Όσον αφορά δε, στον ταμία που είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την είσπραξη των δημοτικών εσόδων, ο κ. Ανευλαβής υποστήριξε ότι «κάνει αυστηρά τη δουλειά του και εφαρμόζει τον νόμο προς πάσα κατεύθυνση» χωρίς να παίρνει εντολές από κανέναν αιρετό.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*