Νάξος: Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο για τις επικείμενες διακοπές νερού

πρόσληψη στο δήμο Νάξου
admin
04/11/2016 08:34
 
 
 

Παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή την έκδοση καταστάσεων διακοπής παροχής νερού, πραγματοποίησε χθες στο δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας Δημήτρη Κορρές (με απόφαση του τοπικού συμβουλίου), μέλη του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου, την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευδοκία Ψαρρά και τον πρόεδρο του Σκαδού Μιχάλη Πάσουλα.
Με την αντιπροσωπεία συναντήθηκαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Μ. Πολυκρέτης και Α. Ανευλαβής.

Τι ζητήθηκε
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, κατέστη σαφές στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ότι δεν θα επιτραπεί η διακοπή νερού «σε καμιά λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς παρελθόντων ετών, που έρχονται καθυστερημένα με αυξημένο ΦΠΑ, χωρίς να ευθύνονται οι δημότες».
Επίσης, προτάθηκε να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρθεί απόφαση για διαγραφή των προσαυξήσεων και του αυξημένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα, να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής σε σχέση με αυτές που ορίζει ο νόμος, παγώνοντας κάθε διαδικασία διακοπής νερού σε νοικοκυριά και να διαγραφούν οι υπέρογκες οφειλές δύο δημοτών για λογαριασμούς νερού παρελθόντων ετών που οφείλονται σε ελαττωματικούς υδρομετρητές, κάτι που – σύμφωνα με την Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής – έχει επιβεβαιώσει με έκθεσή του ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου. Οι δημότες αυτοί απειλούνται με διακοπή νερού.

«Αντικοινωνικό το πρόσωπο της δημοτικής αρχής»
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, η δημοτική αρχή δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, «δείχνοντας το πραγματικό αντικοινωνικό της πρόσωπο».
«Φάνηκε καθαρά ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να πάρει αποφάσεις που υπερασπίζονται τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και να έρθει αντιμέτωπη με αυτές τις πολιτικές, που την καθιστούν φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μάλιστα για ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό, που πρέπει να παρέχεται σε όλους φθηνό και ποιοτικό» τόνισε η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, η οποία κατήγγειλε «την απαράδεκτη αυτή τακτική» και επανέλαβε ότι δεν επιτρέψει να μείνει χωρίς νερό καμία λαϊκή οικογένεια. Ταυτόχρονα, κάλεσε ξανά φορείς και κατοίκους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια διακοπής νερού.
Οι διεκδικήσεις της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής συνοψίζονται στα εξής:
*Καμία διακοπή στην παροχή νερού σε καμιά λαϊκή οικογένεια.
*Δραστική μείωση της τιμής του νερού με προσανατολισμό την κατώτερη τιμή που ίσχυε μέχρι και το 2015 και ήταν 0,15€/κυβικό.
*Να γίνεται ρύθμιση δόσεων με βάση την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη και χωρίς τον αυξημένο ΦΠΑ. Η ρύθμιση αυτή θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση του ενδιαφερόμενου χωρίς να ζει με τον φόβο διακοπής του νερού.
*Διαγραφή προσαυξήσεων και αφαίρεση του αυξημένου ΦΠΑ, αφού σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι δημότες για την καθυστερημένη έκδοση των λογαριασμών.
*Να γίνεται μείωση 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και ευπαθείς ομάδες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
*Να προβλεφθεί μείωση για τους μακροχρόνια ανέργους.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*