Αθέμιτος ανταγωνισμός από παράνομους «επαγγελματίες» στη Νάξο

ergaleia ydraylikos
admin
04/11/2016 09:42
 
 
 

Μια μεγάλη «γκάμα» παράνομων «επαγγελματιών» δραστηριοποιούνται, πλέον και στη Νάξο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και να παρέχονται αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες σε όσους επιλέγουν (λανθασμένα) να τους προτιμούν.
Φωτογράφοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κομμωτές και κομμώτριες, καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων κ.λπ., χωρίς να διαθέτουν τις – από τον νόμο – υποχρεωτικές άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος ή ακόμη και χωρίς έναρξη επιτηδεύματος (δηλαδή, χωρίς ΑΦΜ) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα ο Εμποροεπαγγελματικός Συλλόγου Νάξου να έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πληθώρα παραπόνων και καταγγελιών για την παράνομη δραστηριοποίηση τους.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο και εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, οι νόμιμοι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν τα ανάλογα παραστατικά, να πληρώνουν τους φόρους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη «σκόπελο», ενώ ταυτόχρονα οι «παράνομοι» παρέχουν υπηρεσίες που δεν διακρίνονται για την ποιότητα τους, χωρίς να έχουν και την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εργασιών τους.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Συλλόγου Νάξου, στην προσπάθεια του να προστατεύσει τα μέλη του, καλεί τους παράνομους επαγγελματίες είτε να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ, είτε να προβούν ΑΜΕΣΑ στην νομιμοποίησή τους. Επιπλέον, καλούν τους Ναξιώτες να αναλογιστούν τα παραπάνω και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους παράνομους «επαγγελματίες», γιατί εκτός από νομικά συνυπεύθυνοι, θα έχουν και υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και αποτελέσματος.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, ενημέρωση και επικοινωνία, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Νίκος Κουτελιέρης βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στο τηλέφωνο 6974394593.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*