VIDEO: Ψηφίστηκε (πέντε χρόνια μετά) ο ισολογισμός του 2011 (πίνακες)

argyris anevlavis isologismos
admin
07/11/2016 00:33
 
 
 

 

Με καθυστέρηση 5 χρόνων, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή, ο πρώτος ισολογισμός της δημοτικής αρχής, που αφορά το έτος 2011…

Κατά τη συζήτηση του θέματος παρών στη συνεδρίαση ήταν ο ορκωτός λογιστής κ. Νανούρης και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας Ελένη Καμπούρη, οι οποίοι μαζί με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Αργύρη Ανευλαβή έδωσαν διευκρινίσεις.

Παράλληλα κατά τη συζήτηση του παραπάνω θέματος τέθηκε και το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών στο νερό, αλλά και οι προειδοποιήσεις για διακοπές.

Σχετικά με την καθυστέρηση της έγκρισης του ισολογισμού ο κ. Ανευλαβής σημείωσε ότι ήταν “ένα δύσκολο και επίπονο” έργο η ανεύρεση και συγκέντρωση των στοιχείων κυρίως των τέως νησιωτικών κοινοτήτων που συνενώθηκαν λόγω του “Καλλικράτη” με τους τέως δήμους Νάξου και Δρυμαλίας και αποτέλεσαν το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τις οποίες δεν υπήρχαν καθόλου λογιστικά στοιχεία.

“Αναγκαστήκαμε να ανατρέξουμε στο υποθηκοφυλακείο της Αμοργού, στο Επαρχείο Νάξου και στα αρχεία της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Θέλαμε να κάνουμε ένα ακριβή και εμπεριστατωμένο ισολογισμό γι αυτό εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια χρόνου” σημείωσε ο κ. Ανευλαβής και έδωσε στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση του δήμου που αγγίζει το ποσόν των 224.251.545 ευρώ (!!). Ο κ. Ανευλαβής ανέφερε επίσης ότι στις 31-12-2011 το χρηματικό υπόλοιπο του δήμου ήταν 7 εκατ. τα χρέη οφειλετών 2.6 εκατ. και οι υποχρεώσεις του δήμου 6 εκατ. “Ήταν μια υγιής εικόνα του δήμου. Από τότε, δε χρειάστηκε να καταφύγουμε σε δανεισμό για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Η διαχείριση ήταν και είναι υγιής σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία”.

Αντώνης Βασαλάκης: “Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και κατανοούμε τη δυσκολία. Ωστόσο πολιτικά αφού ο ισολογισμός αποτυπώνει τις πράξεις της δημοτικής αρχής, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες μας για τις αποφάσεις και τις παραλείψεις σας. Καλό θα είναι οι επόμενοι ισολογισμοί να έρθουν στην ώρα τους”.
Ευδοκία Ψαρρά: Δεν ψηφίζουμε τους προϋπολογισμούς του δήμου άρα δεν ψηφίζουμε και τον ισολογισμό. Μπορεί οι δυσκολίες να είναι μεγάλες αλλά είναι και οι προτεραιότητες που βάζετε. Μετά από τόσα χρόνια δεν μπορείτε να επικαλείστε ακόμα τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων”, σημείωσε η κ. Ψαρρά και έθεσε το θέμα με τις προειδοποιήσεις για διακοπές νερού.

Ο κ. Ανευλαβής απαντώντας σχετικά με τα χρέη για το νερό σημείωσε ότι υπάρχουν 80 οφειλέτες μόνο για νερό, που χρωστούν στο δήμο συνολικά 468.204 ευρώ(!). “Αν τα διαιρέσει κάποιος αντιστοιχούν 5.552 στον καθένα. Είναι χρέη 5ετίας ή 10ετίας. Γι αυτούς έδωσε η υπηρεσία εντολή για διακοπές. Δεν υπάρχει ουδείς οφειλέτης που να χρωστά κάτω από 1.000 ευρώ και να γίνει διακοπή της παροχής νερού

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απόντες ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Νησιωτική Πολιτεία” και “Πολίτες για τα νησιά μας” κ.κ. Μαϊτός και Βρούτσης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Μαράκης, Αξαόπουλος και Κορακίτης.

{youtube}jRxO697-sBs{/youtube}

• ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
• ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*