Τον Φεβρουάριο οι απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου

aeroplane naxos
admin
08/11/2016 08:21
 
 
 

Στην εκτίμηση ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση και δημοσίευση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και θα ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου προχώρησε ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του naxostimes.gr.
Όπως είπε ο κ. Λιανός, θα απαλλοτριωθούν 75 στρέμματα, έτσι ώστε ο επιχειρησιακός διάδρομος του αεροδρομίου να φτάσει τα 1.200 μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών ασφαλείας. «Έχουμε συγκεκριμένο στόχο και συγκεκριμένο σχέδιο, την επέκταση του αεροδρομίου στα 1.200 μέτρα, η οποία ήταν μια από τις προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής […] Είναι έργο μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία» δήλωσε ο κ. Λιανός, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι η Olympic Air χρηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ήδη έχουν υπογραφεί οι ανάλογες συμβάσεις με την εποπτεία της ΥΠΑ, του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΥΠΑ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Λιανό, κάθε αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί τα ελληνικά αεροδρόμια επιθυμεί την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό τους, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης και των ίδιων των εταιρειών, η οποία χρειάζεται και τις ανάλογες υποδομές. «Δυστυχώς, η πολιτεία δεν έδρασε την περίοδο που υπήρχαν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία» υποστήριξε ο κ. Λιανός, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν άμεσα οι μελέτες για να ακολουθήσει η χρηματοδότηση της επέκτασης […] Η βούληση και η θέληση της πολιτείας είναι να επεκταθεί ο διάδρομος του αεροδρομίου εδώ στη Νάξο».

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*