Ιάκωβος Τσελέντης: «Όλοι είναι χρήσιμοι και μπορούν να συνεισφέρουν»

fotia naxos pyrosbestes
admin
10/11/2016 12:11
 
 
 

Οργάνωση και ενίσχυση του εθελοντισμού στη Νάξο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης επιδιώκει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, απόστρατος υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιάκωβος Τσελέντης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και συνομίλησε με την Πόπη Αλιμπέρτη.
Με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που λαχτάρησε χθες και προχθές τη Νάξο, ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να ενταχθούν στις τάξεις των εθελοντών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όταν παραστεί ανάγκη ή ακόμη και προληπτικά, π.χ. κάνοντας περιπολία τις επικίνδυνες μέρες του καλοκαιριού.
«Προσπάθησα μόνος μου να βρω εθελοντές, αλλά δεν το κατάφερα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης, ο οποίος έχει απευθυνθεί και στους προέδρους των κοινοτήτων ώστε να βρεθεί (έστω) ένας μικρός αριθμός ατόμων που θα είναι διαθέσιμος όταν του ζητηθεί η συνδρομή του, ενώ υπάρχει η σκέψη να γίνει σχετική ενημέρωση και στα σχολεία. «Όλοι είναι χρήσιμοι και μπορούν να συνεισφέρουν. Μόνο ότι θα είναι συνειδητοποιημένος ο εθελοντής, μας αρκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), η οποία έχει παράρτημα στην Πάρο, επιθυμεί να οργανώσει αντίστοιχη ομάδα και στη Νάξο, αλλά έχουν ανταποκριθεί λίγα άτομα.
Μάλιστα, κάνοντας έκκληση μέσω της εκπομπής “Al-iberti News”, ο κ. Τσελέντης δημοσιοποίησε και το τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας (22850-26260), στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι και όσες θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Όσον αφορά στην επόμενη μέρα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που ο ίδιος έχει ζήσει στο νησί, ο κ. Τσελέντης έκανε γνωστό πως η περιοχή θα φυλάσσεται για τουλάχιστον τρεις μέρες και άνδρες της πυροσβεστικής δύναμης της Νάξου θα βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και θα περιπολούν συνεχώς, εποπτεύοντας την καμένη έκταση για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στο πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού για τον ψύχραιμο τρόπο που ενήργησε τόσο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, όσο και πριν, ενημερώνοντας έγκαιρα τους κατοίκους των περιοχών που κινδύνευσαν για την εκκένωση των σπιτιών τους και την προστασία των περιουσιών τους.

(φωτό: Above Photography για το naxostimes.gr)

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*