Στη Νάξο ο υφυπουργός Εργασίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου

petropoylos tasos
admin
14/11/2016 10:55
 
 
 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος πρόκειται να επισκεφθούν τη Νάξο.
Όπως είπε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο κ. Πετρόπουλος θα βρεθεί στη Νάξο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και πολίτες τόσο στη Χώρα, όσο και στα χωριά και ιδιαίτερα στα σμυριδοχώρια. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πετρόπουλου (ο οποίος, μάλιστα, έδειξε ο ίδιος ενδιαφέρον να έρθει στο νησί) θα είναι η καταγραφή των τοπικών προβλημάτων, αλλά και η ενημέρωση του κόσμου για τις εξελίξεις-αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, όπως φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού στη Σαντορίνη, η άμεση επαφή στελεχών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, αλλά και με πολίτες «αναδεικνύει καλύτερα τα προβλήματα» ώστε να δίνονται λύσεις που να απαντούν στις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, ενώ έρχονται στην επιφάνεια και ενδεχόμενες «παραλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής». Επιπλέον, κατά την άποψη του Ναξιώτη βουλευτή, είναι «ο καλύτερος τρόπος, χωρίς παραπληροφόρηση, για να καταλάβει, να ακούσει, να δεχτεί ή να απορρίψει» ο κόσμος τα μέτρα που λαμβάνονται. «Όταν η κυβέρνηση “βγαίνει” στον κόσμο με τους υπουργούς και τους βουλευτές της, κερδίζει και εκείνη και ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο κ. Μανιός, ο υφυπουργός Εργασίας, αλλά και οι συνεργάτες του είναι ενήμεροι για το θέμα που έχει προκύψει με την ασφάλιση των σμυριδεργατών, με τον βουλευτή να υποστηρίζει επίσης, ότι οι μικρές επιχειρήσεις που κατέβαλαν εισφορές στον ΟΓΑ και είχαν απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ θα συνεχίσουν στο ίδιο καθεστώς, εφόσον εξεταστούν κάποια κριτήρια που θα πρέπει να πληροί η εκάστοτε επιχείρηση για να συνεχίσει να υπάγεται στον ΟΓΑ.

Στη Νάξο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Επίσκεψη στη Νάξο σχεδιάζει όμως και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και μάλιστα σύντομα, όπως επισήμανε ο κ. Μανιός, με αντικείμενο την ελαιοπαραγωγή του νησιού, η οποία χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική ποιότητα της και θα πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υπουργός θα βρεθεί και στην πληγείσα, από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, περιοχή της Κορωνίδας.
Τέλος, όσον αφορά στο ΚΕΓΕ, ο κ. Μανιός εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει λάβει ειδοποίηση σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον υπουργό (κάτι που είχε δρομολογηθεί να γίνει άμεσα κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Σαγκρί), τονίζοντας ότι «το ΚΕΓΕ πρέπει να αρχίσει τώρα να λύνεται».
«Αν δεν δραστηριοποιηθούν και αν δεν απαιτήσουν οι κοινωνίες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να λυθούν κάποια ζητήματα» επισήμανε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι έχουν παρέλθει οι καιροί που χρησιμοποιούνταν «τακτικές Μαυρογιαλούρου».

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*