Απείρανθος: Το χωριό του εθελοντισμού

dendrofyteysi apeiranthos 04
admin
16/11/2016 13:45
 
 
 

Τους «καρπούς» από τον «σπόρο» του εθελοντισμού που «φυτεύτηκε» στη νέα γενιά του χωριού, φαίνεται πως απολαμβάνει η Απείρανθος, όπου με πρωτοβουλία του προέδρου της Γιώργου Μπάκαλου δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται η Ομάδα Δράσης και Εθελοντισμού.

Αυτό που ενώνει τα μέλη της Ομάδας (παιδιά και εφήβους, ηλικίας 12 έως 17 ετών) είναι η αγάπη για τον τόπο τους και η θέληση τους να προσφέρουν σε αυτόν και τους κατοίκους του, με «μπροστάρη» τον κ. Μπάκαλο, ο οποίος όπως εξηγεί το έναυσμα για τη δημιουργία της Ομάδας στάθηκε ο «στρουθοκαμηλισμός» και ο «ωχαδερφισμός» που είχε φτάσει να αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνία μας.

«Είδα την παντελή αδιαφορία και τη διακήρυξη θεωριών. Να μην συμμετέχει κανείς πουθενά για την λύση των προβλημάτων […] Κατεύθυνση μας είναι να μετατρέψουμε το “εγώ” σε “εμείς”» ανέφερε μεταξύ άλλων και με χαρά πρόσθεσε ότι οι «λεβέντες» (όπως τους χαρακτήρισε) της Ομάδας «είναι το μέλλον του χωριού και εμπνέουν και τους μεγαλύτερους». Μάλιστα, ευχαρίστησε τους γονείς τους που «μας εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν».

Οι δράσεις της Ομάδας – η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Απειράνθου αποτελεί «ένα είδος κοινωνικοποίησης με πρότυπα προσφοράς και συνεργασίας» είναι ποικίλες και αφορούν τόσο στο φυσικό περιβάλλον (δεντροφύτευση, διάνοιξη μονοπατιών κ.λπ.), όσο και στην κοινωνική συνεισφορά (διανομή τροφίμων σε οικογένειες της Απειράνθου που έχουν ανάγκη).

«Αν αγαπάμε τον τόπο μας, πρέπει να το αποδεικνύουμε έμπρακτα» τόνισε ο κ. Μπάκαλος, ανακοινώνοντας επίσης μέσω της εκπομπής της Πόπης Αλιμπέρτη στον Aegean Voice 107.5 ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα λειτουργήσει γυμναστήριο στο χωριό, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*