Διαμαρτύρεται και η Κωμιακή Νάξου για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ: «Άλλο ένα δείγμα της εγκατάλειψης των ορεινών χωριών»

Newsroom
02/07/2023 20:07
 
 
 

 

Με το Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου και το Σύλλογο Σκαδιωτών Μεσωτών, ένωσαν τη φωνή τους και οι φορείς της Κορωνίδας Νάξου που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση – διαμαρτυρία για το θέμα, της σχεδόν ανύπαρκτης συγκοινωνίας στα χωριά της ορεινής Νάξου.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού και ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου, υπογραμμίζεται ότι η ελλιπής συγκοινωνία στα ορεινά χωριά είναι ακόμα ένα «δείγμα της εγκατάλειψης και υποβάθμισης των ορεινών χωριών», που μεταξύ άλλων αποκλείει την δυνατότητα των επισκεπτών, αλλά και των μόνιμων κατοίκων, να εξυπηρετηθούν από τα μέσα μεταφοράς. Όπως επισημαίνουν οι φορείς της Κορωνίδας και κατά τη διάρκεια του χειμώνα η κατάσταση είναι τραγική με αποτέλεσμα οι κάτοικοι «να αποκλείονται από τη δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και σε υπηρεσίες υγείας».

«Απαιτούμε επαρκή, φθηνά και ασφαλή δρομολόγια όλο τον χρόνο, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών. Να υπάρχει καθημερινά δρομολόγιο από Απόλλωνα προς Χώρα και επιστροφή το μεσημέρι. Βραδινό δρομολόγιο από και προς τη Xώρα. Σύνδεση παραλιακά, ώστε να εξυπηρετούνται οι οικισμοί» αναφέρουν.

Η πλήρης ανακοίνωση:

Κοινή ανακοίνωση – διαμαρτυρία: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΩΜΙΑΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Νάξου, αναφέρουμε τα εξής:
Το πρόγραμμα του ΚΤΕΛ, είναι άλλο ένα δείγμα της εγκατάλειψης και υποβάθμισης των ορεινών χωριών, που αποκλείει την δυνατότητα των επισκεπτών, αλλά και των μόνιμων κατοίκων, να εξυπηρετηθούν από τα μέσα μεταφοράς.

Επισημάνουμε ότι και τον χειμώνα, η κατάσταση είναι τραγική, με τα λιγοστά δρομολόγια και το αυξημένο κόστος των εισιτηρίων. Με αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι των ορεινών χωριών, αποκλείονται από τη δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και τις καθημερινές ανάγκες.

Απαιτούμε επαρκή, φθηνά και ασφαλή δρομολόγια όλο τον χρόνο, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.
Να υπάρχει καθημερινά δρομολόγιο από Απόλλωνα προς Χώρα και επιστροφή το μεσημέρι.
Βραδινό δρομολόγιο από και προς τη Χώρα.
Σύνδεση παραλιακά, ώστε να εξυπηρετούνται οι οικισμοί.

Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς, να συντονίσουμε τη δράση μας, για την επίλυση του συγκοινωνιακού, αλλά και άλλων οξυμένων προβλημάτων της ορεινής Νάξου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 515 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*