Βαγγέλης Κατσαράς: «Μεγάλο στοίχημα η στοχευμένη και οργανωμένη συμμετοχή»

katsaras baggelis
admin
17/11/2016 10:58
 
 
 

Την έλλειψη συντονισμού και κοινής προσπάθειας των τοπικών φορέων του τουρισμού τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον δήμο, έθιξε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος τόνισε ότι «μεγάλο στοίχημα είναι η στοχευμένη και οργανωμένη συμμετοχή, για να υπάρξει αποτέλεσμα και να επιμηκυνθεί η τουριστική σαιζόν».

Μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Κατσαράς αναγνώρισε μεν την αξία του διαδικτύου, όσον αφορά στην τουριστική προβολή, ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι η συμμετοχή σε εκθέσεις και κυρίως σε αυτές που απευθύνονται σε κοινό με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, μπορεί να τονώσει τη «χαμηλή» σαιζόν, δηλαδή τις «νεκρές» τουριστικά εποχές του χρόνου.
Όπως επισήμανε, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου σκοπεύει να συμμετέχει σε «στοχευμένες εκθέσεις» (π.χ. εναλλακτικών μορφών τουρισμού) προκειμένου – μέσω της προσωπικής επαφής με πράκτορες και tour operators – να γίνει ευρύτερα γνωστό και στο εξωτερικό πως το νησί προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
«Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, πηγαίνουν παντού […] Αν αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στις εκθέσεις, θα δουλέψουμε δυο μήνες […] Όσο πιο μικρή σαιζόν, τόσο λιγότερα κέρδη και θέλουμε το κάτι παραπάνω για να μείνει κάτι και στο ταμείο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσαράς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι φορείς της Νάξου δεν είναι «μια γροθιά» όπως θα έπρεπε, αν και καταβάλλονται προσπάθειες για να αλλάξει αυτό.
«Στα άμεσα πλάνα έχουμε να βρεθούμε όλοι μαζί οι φορείς για να δούμε πώς θα κινηθούμε την επόμενη χρονιά» είπε ο κ. Κατσαράς, προτείνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός τομέα τουρισμού στον δήμο, ώστε να υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνει η Τουριστική Επιτροπή, από την οποία ο ίδιος περίμενε «περισσότερα πράγματα».

{youtube}hDDu0iacKdw{/youtube}

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*