Νάξος: Η κατάληψη των παραλιών από ομπρελοξαπλώστρες στο δημοτικό συμβούλιο (video)

Newsroom
14/07/2023 00:10
 
 
 

 

Το θέμα της κατάληψης των παραλιών της Νάξου από ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 12 Ιουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου. Όπως είπε πρόκειται για ένα θέμα που συζητάει έντονα η κοινωνία και υποβαθμίζει το τουριστικό προϊόν που θέλουμε να προβάλουμε. «Θα πρέπει άμεσα να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα» σημείωσε ο κ. Χατζηανδρέου τονίζοντας παράλληλα ότι «τα επιχειρήματα του κ. Κατσαρά ότι φταίει το δημόσιο, δεν πείθουν κανένα.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηανδρέου, κάτοικοι της Νάξου και επισκέπτες που δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, έχουν μαζέψει εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας σε έγγραφο που σκοπεύουν να το επιδώσουν και στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό.
«Θέλω να μου πείτε τι μέτρα θα λάβουμε ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, έστω για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο» είπε ο κ. Χατζηανδρέου.

Φταίει το …δημόσιο

Όπως είπε απαντώντας για το θέμα ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαθρακοκοίλης, ο δήμος σε συνεργασία με την αστυνομία έχει προχωρήσει σε ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας σε όλες τις οργανωμένες παραλίες του νησιού όπου δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακοκοίλη, εκτός από τα τμήματα αιγιαλού και παραλίας που έχει παραχωρήσει ο δήμος σε επιχειρηματίες παραχωρήσεις έχουν γίνει και από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) όπως για παράδειγμα ένα τμήμα 1.200 μέτρων στην παραλία Αγίου Προκοπίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης υπογράμμισε ότι ο αιγιαλός και η παραλία ανήκει στην ΕΤΑΔ και ως εκ τούτου ο δήμος …δεν έχει αρμοδιότητα. «Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Βασίλης Βρούτσης ενώ όπως τονίστηκε και από άλλους δημοτικούς συμβούλους ο δήμος «έχει θεσμικές αρμοδιότητες».

Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός παρατήρησε ότι το θέμα το έβαλε στο συμβούλιο ο κ. Χατζηανδρέου επειδή το διάβασε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
«Πρέπει να τηρείται η νομιμότητα. Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να γίνονται έλεγχοι. Η κοινωνία λέει ότι αναμοχλεύουμε ένα θέμα που μας αφορά βέβαια, αλλά συκοφαντούμε τον τόπο μας. Κι εγώ ξενοδόχος είμαι και οι πελάτες μου θέλουν ομπρελοξαπλώστρες. Το θέμα μας αγγίζει, αλλά δεν μπορεί να βγαίνει ο δήμαρχος να δυσφημεί» σημείωσε ο κ. Λιανός.

Όσο για την ακρίβεια στο νησί σημείωσε ότι, «υπάρχει το πεντάστερο, υπάρχει και το κάμπινγκ. Η Νάξος δεν είναι ακριβή. Όσο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, δεν έχουν ακριβύνει. Υπάρχουν δρομολόγια και με προσφορές. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί το κόστος του εισιτηρίου είναι ακριβό. Γιατί υπάρχει ζήτηση και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Από αμέλεια κάποιοι δυσφημούν το νησί».

Ο κ. Χατζηανδρέου τέλος τόνισε ότι «τελικά δεν δόθηκαν απαντήσεις».

Δείτε στο βίντεο τη συζήτηση του θέματος:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5.429 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*