VIDEO: Οργισμένοι οι κάτοικοι του Αγερσανιού για τον αγωγό αποχέτευσης που περνάει μέσα από το χωριό τους – Αποφασισμένοι να εμποδίσουν το έργο

Έργα Αγερσανί
Newsroom
14/07/2023 19:31
 
 
 

 

Οργισμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Αρσενίου οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και είναι έτοιμοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο ώστε να εμποδίσουν το έργο της αποχέτευσης που περνάει μέσα από κεντρικούς δρόμους του χωριού τους.

Έργα Αγερσανί

Πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, σήμερα Παρασκευή, στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι αφού καταμεσής του καλοκαιριού το χωριό τους βρίσκεται αποκλεισμένο και δεν μπορεί ούτε το ασθενοφόρο να περάσει ώστε να μεταφέρει αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς. Στο Αγερσανί, το μεγαλύτερο χωριό της πεδινής Νάξου, υπάρχουν καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν αποκλειστεί λόγω των έργων, ενώ γίνονται και πολύωρες διακοπές νερού, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, όπως καταγγέλλουν.

Έργα Αγερσανί
Μηχανήματα έχουν κλείσει την είσοδο στο χωριό

«Εμείς θέλουμε να γίνει το έργο, αλλά ο αγωγός της αποχέτευσης να περάσει περιφερειακά και όχι μέσα από το κέντρο του χωριού. Είχαμε εγκαίρως -από τον Οκτώβριο- συζητήσει με το δήμαρχο για το θέμα και μας είχε υποσχεθεί ότι θα σεβαστεί τη γνώμη μας και ο αγωγός θα περάσει έξω από το χωριό. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα το προχωρούσαν το έργο και μάλιστα έτσι αιφνιδιαστικά μέσα στον καύσωνα» σημειώνει κάτοικος του χωριού.

«Δεν είμαστε χούλιγκανς, βρισκόμαστε εδώ ειρηνικά και διεκδικούμε το δίκιο μας. Ποιος μας εγγυάται ότι δε θα δημιουργηθούν προβλήματα; Τα περισσότερα σπίτια είναι παλιά, δεν έχουν στατική επάρκεια και κινδυνεύουν με τους κραδασμούς. Ο δρόμος που θα περάσει ο αγωγός και θα γίνουν τα έργα είναι πολύ στενός και είναι αμφίβολο αν θα χωρούν καν τα βαρέως τύπου μηχανήματα» σημειώνει άλλος κάτοικος.

Έργα Αγερσανί

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα παραπάνω, παραιτήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ενώ κάτοικοι και τοπικοί φορείς καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για πλήρη αδιαφορία και απαξίωση των πολιτών.

Έργα Αγερσανί

«Ήρθαν κατακαλόκαιρο επειδή γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απουσιάζουν λόγω τουρισμού, για να μας πιάσουν στον ύπνο. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς μας απείλησε ότι αν δεν αφήσουμε τον αγωγό να περάσει μέσα από το χωριό, θα μας κόψουν το νερό. Δε θα μας δίνει νερό ο Δαμαριώνας, μας είπε» τόνισαν άλλοι κάτοικοι.

Οι Αγερσανιώτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας το έργο να περάσει περιφερειακά και όχι μέσα από το χωριό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.333 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*