Η Νάξος καίγεται – Δύσκολη νύχτα για τα ορεινά του νησιού

φωτιά ορεινή Νάξος
Newsroom
15/07/2023 00:46
 
 
 

 

Δύσκολη είναι η νύχτα για τα ορεινά της Νάξου αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr η πυρκαγιά μπορεί να περιορίστηκε, ωστόσο, αυτή την ώρα έχει επεκταθεί και κατευθύνεται με ένταση σε δύο μέτωπα, βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής, ενώ χάρη στη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβέστες νωρίτερα, από αέρος και από την ξηρά, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό Μονή που το απείλησε η φωτιά.

φωτιά ορεινή Νάξος

Στα ορεινά χωριά η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη και οι κάτοικοι μετά από ενημέρωση από την πυροσβεστική, βρίσκονται επί ποδός και σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, ακόμα και να εγκαταλείψουν τα χωριά τους αφού κανείς δεν ξέρει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναφορές υπάρχουν και για διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορεινά χωριά. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης, ενισχύσεις έχουν καταφθάσει στο νησί από την Αθήνα, τη Σύρο και την Πάρο, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων του πεζοπόρου τμήματος της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. που κατέφθασε στο νησί με ελικόπτερο, και των δυνάμεων που μετέβησαν στη Νάξο ακτοπλοϊκώς από τη Σύρο και την Πάρο, με τη συνδρομή και από υδροφόρες του δήμου και του επαρχείου.

φωτιά ορεινή Νάξος

Νωρίτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα τα οποία όμως αμέσως μετά τη δύση του ήλιου δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί αναμένουν με το πρώτο φως της ημέρας και πάλι τη συνδρομή των πτητικών μέσων καθώς και 40 πυροσβέστες που θα έρθουν στο νησί στις 6:00 το πρωί με πτήση της Aegean.

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από την Κεραμωτή και κατευθύνθηκε προς την Κόρωνο. Πέρασε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και επεκτάθηκε στο όρος Φανάρια φτάνοντας μέχρι τους Σίφωνες, Μονή και Απείρανθο.

φωτιά ορεινή Νάξος

Όσοι πολίτες θέλουν να μεταβούν στα ορεινά χωριά της Νάξου καλό είναι να ενημερωθούν πρώτα από τις αρμόδιες αρχές γιατί αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο δρόμος από την Μονή και από την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής παραμένει κλειστός.

(φωτογραφίες: skanias naxos)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5.458 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*