«Καζάνι που βράζει» η Απείρανθος για το σμυριδικό

synelefsi apeiranthos smyridiko
admin
22/11/2016 10:10
 
 
 

Αγωνιστικός παλμός και διεκδικητική διάθεση, αλλά και θυμός και αγανάκτηση χαρακτήρισε τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Απείρανθο, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η επανίδρυση του Σωματείου Σμυριδεργατών.

Τη Συνέλευση συντόνισε ο πρόεδρος της Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, αναφέροντας ότι αναλύθηκαν διεξοδικά οι λόγοι επανίδρυσης, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη ενότητας και δυναμικής αντιμετώπισης του θέματος εκ μέρους των σμυριδεργατών, παρά το γεγονός ότι «υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση των ορεινών χωριών στο σμυριδικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπάκαλος, αφού εξέφρασε την άποψη ότι «κακώς υπήρχε η απομάκρυνση και η αποχή», επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει προ ημερών για την πρόταση Σκουρλέτη και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι «να προστατευθούν τα συμφέροντα των απλών σμυριδορυκτών».

somateio smyridergaton apeiranthoy
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου κ.κ. Βερύκοκκο και Φραγκίσκο για προβοκατόρικη επέμβαση στη συνέλευση. «Είναι μια συνηθισμένη τακτική […] Είναι άσχετοι έως επικίνδυνοι για το σμυριδικό, με κομματικό φανατισμό, με κινδυνολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις μέσα στην Απείρανθο, να προσπαθούν να παρέμβουν στα θέματα των σμυριδεργατών και τα προβλήματα της καθημερινότητας τους» δήλωσε ο κ. Μπάκαλος και συνέχισε: «Δεν ξέρουν τι θα πει ιδρώτας […] Τους προκαλώ και τους προσκαλώ να μπουν στα ορυχεία να δουν τον κόπο και την επικινδυνότητα […] Προσωπικά, δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα».
Τέλος, απηύθυνε έκκληση τόσο σε όλα τα κόμματα «να στηρίξουν τον έντιμο αγώνα των σμυριδεργατών», όσο και στους ίδιους τους εργάτες «να δώσουν μάχες ενωμένοι και αποφασισμένοι», γιατί «έχουν υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές και την πατρίδα μας».
Σημειώνεται ότι η πενταμελής Προσωρινή Επιτροπή που ορίστηκε στη Γενική Συνέλευση, θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκριση του καταστατικού, ώστε στη συνέχεια να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.
(φωτογραφίες από την προσωπική σελίδα του κ. Μπάκαλου στο Facebook)

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*