Νίκος Χουζούρης: «Έγκλημα για τη Νάξο ο Καλλικράτης»

xouzouris nikos
admin
23/11/2016 11:11
 
 
 

Ευκαιρία για επαναφορά του δήμου Δρυμαλίας αποτελεί – σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Νίκο Χουζούρη – η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη».
Όπως υποστήριξε ο κ. Χουζούρης από το στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Al-iberti News”, η συνένωση των δήμων ήταν «το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στη Νάξο», με τις ορεινές περιοχές του νησιού «να πληρώνουν το μάρμαρο» και να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς οι πόροι ολοένα και περιορίζονται. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι «όλοι παραπονιούνται, κανείς διαμαρτύρεται γιατί όλοι είναι μέσα στο σύστημα και το υπηρετούν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ένα τρελοκομείο είναι όλη η Νάξος και δεν βγάζουμε άκρη. Για να συγκεντρώνουμε πάνω μας αρμοδιότητες και να λέμε ότι είμαστε δήμαρχοι και να νοιώθουμε μικροί πρωθυπουργοί;».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εξέφρασε την άποψη ότι «ο Καλλικράτης και η κατάργηση των κοινοτήτων, ήταν τα προεόρτια της κρίσης». «Το νησί είναι κατεστραμμένο, ειδικά η ορεινή Νάξος […] Καμία σχέση ο τωρινός δήμος με τον δήμο Δρυμαλίας, που ήταν ο πιο φτωχός δήμος στις Κυκλάδες, αλλά ήταν 150 χρόνια μπροστά» ανέφερε ο πρόεδρος της Κορώνου, ο οποίος προτίθεται να έρθει σε επαφή με τους προέδρους των χωριών «από τον Δαμαριώνα και πάνω», προκειμένου να οργανωθεί κάποια μορφή διαμαρτυρίας με κύριο αποδέκτη το αρμόδιο υπουργείο.
Αναφορικά με τα προβλήματα, ο κ. Χουζούρης στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη νερού και στην καθαριότητα, εκφράζοντας την αντίθεση του τόσο για την προώθηση της εθελοντικής εργασίας σε αυτόν τον τομέα (από την στιγμή που οι δημότες πληρώνουν τέλη), όσο και για το ότι ανατίθενται εργολαβίες αντί να προσλαμβάνονται, έστω και με οκτάμηνες συμβάσεις, άτομα που έχουν ανάγκη να δουλέψουν.
Τέλος, ο πρόεδρος της Κορώνου εκφράστηκε θετικά για τον νέο αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την Δρυμαλία κ. Σιδερή. «Δείχνει διάθεση και αγωνιά όπως εμείς […] Δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο […] Μακάρι να προχωρήσουμε κάποια πράγματα» δήλωσε ο κ. Χουζούρης.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*