«Εμφύλιος» στην ορεινή Νάξο για το σμυριδικό;

emery 05
admin
23/11/2016 23:38
 
 
 

Στημένα «παιχνίδια», διχαστικές λογικές και πολιτική εκμετάλλευση διακρίνει στο ζήτημα του σμυριδικού ο πρόεδρος της Κορώνου Νίκος Χουζούρης, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Al-iberti News”.
Λάβρος κατά όσων επιχειρούν σήμερα να εκμεταλλευθούν το σμυρίγλι για ιδίους σκοπούς και προσωπική προβολή, ο κ. Χουζούρης υποστήριξε ότι «πάντα γίνονταν σπασμωδικές κινήσεις και οι μόνοι που την “πλήρωναν” ήταν οι εργάτες και μάλιστα οι καθαυτού εργάτες και όχι οι προνομιούχοι», ενώ δεν βιάστηκε να κατακρίνει και να απορρίψει την πρόταση δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ.
«Πρώτη φορά μας φωνάζει υπουργός (σ.σ. ο κ. Σκουρλέτης) και μας κάνει πρόταση και τη συζητάει […] Πρώτη φορά γίνεται οργανωμένα μια μελέτη σοβαρή και ανάλογα με το τι θα βγάλει, θα κρίνουμε. Δεν είπε κανένας ότι σώνει και καλά θα πάμε να κάνουμε τον συνεταιρισμό […] Κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να δημιουργούν μια κατάσταση, δεν είναι όμως έτσι. Εμείς το παρακολουθούμε στενά» δήλωσε ο πρόεδρος της Κορώνου, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «ποτέ τα σωματεία δεν ήθελαν να “πουλήσουν” τους εργάτες». Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι αυτοί που εναντιώνονται στην αξιοποίηση (ακόμη και την τουριστική) των σμυριδορυχείων προς όφελος της ορεινής Νάξου και των κατοίκων της είναι οι «βολεμένοι», οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά και τους υπόλοιπους.
Όσον αφορά στην επανασύσταση του Σωματείου Σμυριδεργατών Απειράνθου, ο κ. Χουζούρης εμφανίστηκε τρομερά δύσπιστός ως προς τους σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή μάλιστα που – όπως είπε – εμπλέκεται στο όλο εγχείρημα κι ένας «γαλάζιος» συνδικαλιστής, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Σωματείο της Κορώνου (απ’ όπου και θα διαγραφεί). «Ξεκάθαρα, το πράγμα είναι στημένο […] Απορώ πώς ο πρόεδρος της Απειράνθου έχει πέσει στην παγίδα, αλλά και οι Απεραθίτες που έχουν μια άλλη κουλτούρα για το χωριό τους» δήλωσε, κάνοντας λόγο για εσκεμμένο «καπέλωμα» του Σωματείου Σμυριδεργατών Κορώνου.
«Κάποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί δεν τρώμε όλοι από τον σβέρκο και πάντα την πληρώνουν τα παιδιά, οι σμυριδεργάτες, που έχουν την αγωνία τους να βγάλουν ένα μεροκάματο και κάποιοι πάνε να τους εκμεταλλευτούν» κατέληξε ο κ. Χουζούρης.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*