Δράστης πιάστηκε …στα πράσα ενώ παγίδευε αγριόπουλα στην Αλυκή Νάξου (video+φώτος)

poulia pagideymena 8
admin
25/11/2016 13:44
 
 
 

“Επιχείρηση” παγίδευσης άγριων πουλιών είχε στήσει “επιτήδειος” πίσω από την Αλυκή Νάξου στο αεροδρόμιο.

Οργανωμένος και με όλα τα απαραίτητα σύνεργα είχε παγιδεύσει περί τα 30 άγρια πουλιά και περίμενε τη συνέχεια …η οποία όμως δεν του “βγήκε” γιατί για κακή του τύχη, ειδοποιήθηκε από περαστική, ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”…

poulia pagideymena 2

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ορφανός αμέσως μετά την καταγγελία ενημέρωσε το δασοφύλακα Νάξου όπου και έσπευσαν μαζί στο σημείο…

{youtube}O6pXvcujq4U{/youtube}

Αυτό που αντίκρισαν ήταν πράγματι σοκαριστικό, αφού “συνέλαβαν” τον δράστη “επί τω έργο” της παγίδευσης των άγριων πουλιών!

poulia pagideymena 5

Διαπιστώθηκε ότι είχε στήσει πολλαπλές παγίδες για αγριόπουλα, με δίχτυα, ξόβεργα και άλλες πατέντες για την παγίδευση τους, είχε 2 δεμένα πουλιά – κράχτες για τα υπόλοιπα και 30 ακόμη μέσα σε κλουβιά!

poulia pagideymena 6

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του και μάλιστα παραδέχτηκε ότι αυτό είναι το …χόμπι του!
Προφανώς και τα άγρια πουλιά θα πήγαιναν προς πώληση…

poulia pagideymena 11

Όλα τα πουλιά ελευθερώθηκαν επιτόπου από το Σύλλογο Άγριας Ζωής Νάξου και ο δράστης οδηγήθηκε στο Δασονομείο για τα περαιτέρω…

poulia pagideymena 7

Ο αριθμός των πτηνών και ο τρόπος που τα είχε δεμένα και παγιδευμένα, σοκαριστικός… Άλλωστε οι εικόνες μιλάμε από μόνες τους!!!

“Καθήκον όλων μας, η προστασία και η διαφύλαξη της άγριας ζωής του τόπου μας, από την ασυνειδησία κάποιων” σημειώνει σε ανάρτηση στο facebook, ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”.
Να σημειωθεί ότι Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Πτηνά (2009/147/ΕΚ, προηγουμένως 79/409/ΕΟΚ) μεθόδοι παγίδευσης οι οποίες είναι μη επιλεκτικές ή χρησιμοποιούνται για τη μαζική σύλληψη ή θανάτωση πτηνών απαγορεύονται εντός των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ξόβεργα και τα δίχτυα συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις απαγορευμένες μεθόδους, οι οποίες καταγράφονται με λεπτομέρεια στο Παράρτημα IV της συγκεκριμένης Οδηγίας.

poulia pagideymena 9

poulia pagideymena 10

poulia pagideymena 3

poulia pagideymena 4

poulia pagideymena 1

(Visited 376 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*