Ανοιχτά (;) τα ενδεχόμενα για τη λειτουργία του λατομείου στο Σαγκρί

latomeia ae
admin
30/11/2016 10:10
 
 
 

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία και κανένας φόβος από τους πολίτες» διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο για την κατ’ εξαίρεση χωροθέτηση λατομείου αδρανών υλικών στο Σαγκρί.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Λεονταρίτης στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ξεκαθάρισε ότι δεν υπογράφηκε άδεια λειτουργίας, αλλά χωροταξική γνωμοδότηση, καθώς – όπως είπε – «ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει χώρους όπου μπορεί να γίνει λατομική δραστηριότητα». «Είναι απλά άδεια χωροθέτησης και ο επενδυτής θα πρέπει να καταθέσει τα νόμιμα δικαιολογητικά για να χορηγήσουμε τελική άδεια λειτουργίας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, που επικαλέστηκε και την έγγραφη ενημέρωση που είχε από την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Περιφέρειας, σύμφωνα με την οποία η δικαστική απόφαση του ΣτΕ του 2008 δεν αφορούσε τον χώρο που ζητά σήμερα η εταιρεία «Λατομεία Νάξου Α.Ε.» για την έναρξη της λειτουργίας, αλλά έναν όμορο χώρο.
«Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν οποιαδήποτε οχλούσα δραστηριότητα […] Το δημόσιο συμφέρον, που όμως δεν μπορεί να είναι περιοριστικό, επιβάλλει να κάνουμε έργα για την πλειοψηφία των κατοίκων με νομιμότητα» τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, αν και συμπλήρωσε ότι «δεν θα καταπατήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών για να κάνουμε ένα έργο».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι στο πλαίσιο ενός δημόσιου, ανοιχτού διαλόγου, «τα αποτελέσματα βεβαίως ανατρέπονται, αν αποδειχθεί ότι κάτι διέφυγε, εντός εισαγωγικών, από το περιφερειακό συμβούλιο». Γι’ αυτό και εμφανίστηκε διατεθειμένος να εξετάσει τεκμηριωμένα στοιχεία «και όχι λεκτικές αναφορές» που θα καταθέσουν οι κάτοικοι του Σαγκρίου για το συγκεκριμένο θέμα.

giorgos leontaritis

Νίκος Μαϊτός: «Υπαναχώρηση Λεονταρίτη»
Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων «έκανε στροφή 180 μοιρών» και «έμμεσα παραδέχθηκε ότι είναι παραπληροφορημένος και ο ίδιος».
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι ο κ. Λεονταρίτης, τουλάχιστον ραδιοφωνικά, δέχθηκε να επανεξετάσει το θέμα με τα στοιχεία που θα προσκομίσουν οι κάτοικοι» ανέφερε ο κ. Μαϊτός, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «κάποιοι επιχειρούν να θεωρήσουν ως άλλη περιοχή τη συγκεκριμένη περιοχή».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*