VIDEO: Μια υπέροχη εκδήλωση με την αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών στο Λυώνα Νάξου

Newsroom
19/08/2023 23:02
 
 
 

 

Μια καταπληκτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λυώνα της Νάξου την Παρασκευή το απόγευμα όπου αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια τα οποία κατευχαριστήθηκαν μικροί και μεγάλοι.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία του Λυώνα, κοντά στο κύμα, έγινε αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών της Κορώνου, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Στεφ. Χουζούρη, προέδρου του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η εκδήλωση, που έγινε για πρώτη φορά στον Λυώνα, ελλείψει διαθέσιμου χώρου στην Κόρωνο, ήταν πολύ επιτυχημένη.

Πρόκειται για μια… παραδοσιακή εκδήλωση, που γίνεται μόνο στην Κόρωνο και αποβλέπει στο να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι πώς έπαιζαν και διασκέδαζαν στο χωριό κατά το παρελθόν.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή το βράδυ στο Οικομουσείο Κορώνου θα γίνει η παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου του Γιώργου Ψαρρού Δασκάλου και Κυριακής Ψαρρού Φιλολόγου, με τίτλο «Ταξίδι στις μνήμες».

Το βιβλίο, που αποτυπώνει την λαογραφική ταυτότητα της Κορώνου και περιλαμβάνει τα παραδοσιακά παιχνίδια του χωριού, θα συστήσει στο κοινό, στις 8:00 το βράδυ, ο Βασίλης Φραγκουλόπουλος Νομικός – Οικονομολόγος.

Επίσης κατά την εκδήλωση οι συγγραφείς, θα αναγνώσουν κείμενα από το βιβλίο και θα απαγγελθούν ποιήματα του Γιώργου Ψαρρού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.341 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*