Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Μανώλη Γλέζο γυρίστηκε στην Απείρανθο Νάξου (φώτος)

glezos gyrismata apeiranthos 3
admin
03/12/2016 14:42
 
 
 

 

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Μανώλη Γλέζο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Απείρανθο, γυρίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ορεινό χωριό της Νάξου.

Ο Ελληνοβρετανός σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας, με το κινηματογραφικό του συνεργείο, βρέθηκαν στην Απέιρανθο από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνουν κινηματογραφικές λήψεις και γυρίσματα, για σχετικό ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα με την βιογραφία και την προσωπικότητα του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας Μανώλη Γλέζου ή του “δικού μας Νόλη” όπως τον αποκαλούν στην Απείρανθο.

glezos gyrismata apeiranthos 4

Εικόνες, ήχοι, τοπία και άνθρωποι, σκηνές και συναισθήματα, πολιτισμός και παράδοση, από τη γενέτειρα του Μανώλη Γλέζου, θα ταξιδέψουν σε άλλα μέρη της γης, θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν σε διάφορα παγκόσμια Φεστιβάλ όπως συγκεκριμένα σε διεθνές φεστιβάλ με σπουδαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος και κάτοικοι του χωριού, με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξένησαν τους ανθρώπους του κινηματογραφικού συνεργείου και την παραγωγή και τους διευκόλυναν με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα για να αναδειχθει τόσο η προσωπικότητα και το έργο του Μανώλη Γλέζου, όσο και το χωριό που τον “γέννησε”.

glezos gyrismata apeiranthos 9

Ο κ. Μπάκαλος ξενάγησε και βοήθησε το συνεργείο προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και σε δήλωση του, σημειώνει: “Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ όπως αυτό που θα αφορά σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να στηρίξω αυτή την προσπάθεια για να βγει στο φως αυτή η παραγωγή για έναν άνθρωπο-σύμβολο για τη χώρα μας, με όνομα βαρύ σαν ιστορία όπως τον Απεραθίτη Μανώλη Γλέζο που η προσωπικότητα του έχει πολλές φορές προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε την αξία, το μέγεθος και την προσφορά του Μανώλη Γλέζου στην Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Απείρανθο Νάξου που ο ίδιος έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές πόσο αγαπά”.

glezos gyrismata apeiranthos 1

glezos gyrismata apeiranthos 2

glezos gyrismata apeiranthos 5

glezos gyrismata apeiranthos 6

glezos gyrismata apeiranthos 7

glezos gyrismata apeiranthos 8

glezos gyrismata apeiranthos 10

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*