Σμύριδα και ορεινή Νάξος, ένα και το αυτό

emery 04
admin
05/12/2016 11:46
 
 
 

Άρρηκτα συνδεδεμένο με την σμύριδα είναι το μέλλον της ορεινής Νάξου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκαδού και πρόεδρο του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου Μιχάλη Πάσουλα, ο οποίος σήμερα φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Al-iberti News”.

Ο κ. Πάσουλας τόνισε ότι μόνο μέσω της σμύριδας θα μπορέσει να υπάρξει «πραγματική ανάπτυξη της ορεινής Νάξου», η οποία – όπως είπε – περνάει μέσω της ύπαρξης μόνιμης και σταθερής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ μπορεί να συμπεριλάβει και την τουριστική αξιοποίηση του σμυριγλιού, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί από κάποιους ως θετικά προσκείμενη τοποθέτηση απέναντι στην «πρόταση Σκουρλέτη».
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο τραγικό ατύχημα που έγινε στα σμυριδορυχεία πριν από λίγες μέρες, το οποίο άφησε «σημάδι» στην τοπική κοινωνία («δεν έχουμε συνέλθει ακόμη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάσουλας), γεγονός που – σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργατών – επαναφέρει το αίτημα του Σωματείου για τον διορισμό γιατρού και τη συνεχή παρουσία του στην Κόρωνο.
Τέλος, σχετικά με την επανασύσταση του Σωματείου Σμυριδεργατών Απειράνθου, εξέφρασε την άποψη ότι η άψογη συνεργασία του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, από τη στιγμή που αυτό εξελίσσεται σε «αντι-σωματείο» και περιλαμβάνει ως ιδρυτικό μέλος έναν Κορωνιδιάτη που μάλιστα ήταν μέλος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα.

«Όπου πηγαίναμε, πάντα παίρναμε και κάποιον Απεραθίτη μαζί μας. Δεν τους βάζαμε στην μπάντα. Αλλά άμα βλέπουμε ότι το καινούριο σωματείο θα είναι αντι-σωματείο, καταλαβαίνετε ότι κι εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στις κινήσεις μας […] Όταν βάζεις ως ιδρυτικό μέλος κάποιον που είναι σε άλλο σωματείο, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει συνεργασία, ούτε και συζήτηση. Δεν θα δεχτώ καμία συζήτηση εφόσον υπάρχει Κορωνιδιάτης στο σωματείο της Απειράνθου» τόνισε ο κ. Πάσουλας ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει ήδη διαγραφεί από το Σωματείο του Όρμου Λυώνα.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*