Ένωση Συνταξιούχων Νάξου: Δεν υποχωρεί, παλεύει και διεκδικεί

syntaxiouxoi poreia
admin
06/12/2016 11:27
 
 
 

Η ενημέρωση, αλλά κυρίως η κινητοποίηση των συνταξιούχων, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μέτωπο πάλης και διεκδίκησης απέναντι στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν είναι ο στόχος της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου, η οποία μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής.

Ο πρόεδρος της Κώστας Χωριανόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της Ένωσης προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι αποκλειστικά από το ΚΚΕ (αν και η Ένωση ξεκίνησε με πρωτοβουλία μελών και φίλων του ΠΑΜΕ). Σύμφωνα με τον κ. Χωριανόπουλο, βασική της προτεραιότητα είναι αποκλειστικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, όπως οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις, η μείωση ή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, το πλαφόν στις επισκέψεις γιατρών του ΕΣΥ κ.α.
Ένας ακόμη στόχος είναι να ξεπεραστεί το κλίμα απογοήτευσης που έχει κυριεύσει αρκετούς συνταξιούχους και να συνειδητοποιήσουν ότι «μόνο με συντονισμένη αντίδραση και συνεργασία με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση». «Απαιτούμε να επανέλθουν οι συντάξεις στα όρια που ήταν πριν την κρίση. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το πού πήγαν τα λεφτά μας, την ευθύνη την έχουν αυτοί που τα διαχειρίζονταν […] Εμείς έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πίσω και δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο κ. Χωριανόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Νάξου στις 8 Δεκεμβρίου.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*