Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου σε Action 24, ΣΚΑΪ, Alpha (video)

Newsroom
31/08/2023 22:05
 
 
 

 

Άλλα τρία μεγάλα ελληνικά κανάλια πληροφορήθηκαν σήμερα για τη 14η Γιορτή Πατάτας Νάξου και το 5ο Food Experience Graviera Naxos, τα οποία θα διοργανώσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου!

Απ’ ευθείας από τη Νάξο και με φόντο τον διάσημο στο εξωτερικό ελαιώνα του ξενοδοχείου Iphimedeia ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος, παρουσίασε, στον «αέρα» της «Πρωινής Ζώνης» του Action 24, τις δύο εκδηλώσεις, ενώ το… μενού είχε και live μαγειρική ενός υπέροχου πιάτου, το οποίο είχε ως γευστικούς πρωταγωνιστές τη Γραβιέρα και την Πατάτα Νάξου!

Παράλληλα, ωστόσο, αναφορά έγινε και στο ότι οι δύο εκδηλώσεις έχουν ως θέμα τους «Κλιματική Αλλαγή και γαστρονομία» και στη διάρκειά τους θα απονεμηθούν τα βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos σε μετεωρολόγους και καθηγητές ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους, καθώς η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες είναι πρωταρχικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού μας.

Μάλιστα, στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Ναξιώτης στην καταγωγή Διευθυντής της Μετεωρολογικής Σχολής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος και φυσικός, Νίκος Δρης, ο οποίος στάθηκε στο κατά πόσο το κλίμα της Νάξου έχει επηρεαστεί από την κλιματική κρίση και στον ρόλο που παίζει ώστε τα εκλεκτά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του νησιού να έχουν την κορυφαία ποιότητα και γεύση που όλοι γνωρίζουμε.

Η σύνδεση έκλεισε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, να καλεί όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στις δύο εκδηλώσεις.

Δείτε το απόσπασμα:

Λίγο αργότερα, οι «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ συνδέθηκαν με τις Μέλανες και έμαθαν, από τον Δ. Καπούνη, ότι 600 κιλά πεντανόστιμης Πατάτας Νάξου θα σερβιριστούν στις 2 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική εκδήλωση του event της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Παράλληλα, όλες τις λεπτομέρειες της κορυφαίας γαστρονομικής εκδήλωσης έδωσε, στον «αέρα» της εκπομπής, ο Χρήστος Νέζος, ο οποίος παράλληλα μας έδειξε και τη συνταγή για το πώς να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό αρνάκι στον φούρνο! Το μυστικό της συνταγής του; Το αρνάκι να είναι Νάξου και να έχει μπόλικη Πατάτα Νάξου!

Την σύνδεση «έντυσαν» με όμορφες νησιώτικες μελωδίες οι Στελλίνα Κονιτοπούλου (φωνή), Νίκος Μάκαρης (βιολί) και Βαγγέλης Κακλαμάνος (λαούτο).

Δείτε το απόσπασμα:

Τέλος, η εκπομπή «Alpha Τώρα» του Alpha άκουσε τη δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου να της διηγείται την όμορφη ιστορία του Νίκου!

Ο Νίκος, 33 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο και σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Πάτρα. Τελικά, όμως, αποφάσισε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη, όπου τώρα κάνει μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες, χρησιμοποιώντας τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού μας όπως είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και η Πατάτα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Μιλώντας, δε, για ναξιώτικη γαστρονομία δεν έλειψε και η αναφορά στη 14η Γιορτή Πατάτας και στο 5ο Food Experience Graviera Naxos που διοργανώνει η Ε.Α.Σ.!

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 565 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*