Νίκος Μαϊτός: «Τα πάντα στον δήμο Νάξου κινούνται στον αστερισμό των επόμενων εκλογών»

maitos dimotiko symvoulio 1
admin
07/12/2016 20:59
 
 
 

Ουραγό σε όλους τους τομείς, από την καθαριότητα μέχρι τον τουρισμό και τον πολιτισμό, θεωρεί ο Νίκος Μαϊτός πως έχει καταστήσει τη Νάξο η σημερινή δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Νάξου και Μικρών βρέθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5, καλεσμένος της εκπομπής “Al-iberti News” και σχολίασε την τοπική επικαιρότητα και τα τεκταινόμενα στον δήμο, εξαπολύοντας από την αρχή τα βέλη του. «Το 2016 πέρασε και ήταν σαν να μην υπήρξε στο καλεντάρι του δήμου, ήταν ένα ανύπαρκτο έτος» τόνισε και ευχήθηκε «να μην επαναληφθεί το περσινό χάλι», όσον αφορά στις προθεσμίες ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

«Η λογική της εργολαβίας»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Μαϊτός εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν θα επιτύχει ο ΧΥΤΑ, μιας και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του (βλ. ανακύκλωση), ενώ κατήγγειλε και «την λογική της εργολαβίας» που διακατέχει τη δημοτική αρχή, η οποία επιμένει να μην προχωρά στην πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις για την καθαριότητα.
«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και το τι θέλει να εξυπηρετήσει ο καθένας […] Στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα πάντα κινούνται στον αστερισμό των επόμενων εκλογών. Δουλεύουν πάρα πολύ καλά για τις επόμενες εκλογές και αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε» υποστήριξε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας», ο οποίος χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο» την υπόθεση πρόσληψης ναυαγοσωστών (πάλι μέσω εργολαβίας και μάλιστα με υπέρογκα ποσά), την στιγμή που δεν διατίθενται πόροι για νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, όπως το ΚΕΓΕ.
«Κακώς το θέμα το σπρώχνουν μόνο οι Σαγκριώτες. Θα έπρεπε να απασχολεί όλη τη Νάξο, αλλά εμείς κοιτάμε να τα δώσουμε στους διάφορους εργολάβους και όχι να στηρίξουμε μια διαδικασία που θα στηρίξει όλο τον πρωτογενή τομέα του νησιού» δήλωσε ο κ. Μαϊτός και πρόσθεσε ότι παραμένουν αναξιοποίητα τα (πολλά) συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, αλλά και άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και αφιλοκερδώς, προκειμένου να «απογειώσουν» τη Νάξο, για παράδειγμα, στον τομέα του πολιτισμού.
Έλλειμμα διαπίστωσε και στον τρόπο που ο δήμος διαχειρίζεται την τουριστική προβολή της Νάξου και εξέφρασε την άποψη ότι «οι τοπικές αρχές οφείλουν να είναι ένα βήμα μπροστά απ’ όλους, ακόμη και από τους τοπικούς φορείς».

«Μπαίνουμε στο “μεδούλι” των προβλήμάτων»
Τέλος, απαντώντας στον Νίκο Μαράκη και την επισήμανση του ότι θα έπρεπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να βρίσκεται στο νησί, ο κ. Μαϊτός εξήγησε ότι θα έπρεπε να κρίνεται η αντιπολιτευτική του τακτική και όχι μόνο η φυσική παρουσία.
«Μπαίνουμε στο “μεδούλι” των προβλημάτων και δεν μένουμε στην επιφάνεια. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουμε αναδείξει τα προβλήματα στην ουσία τους και έχουμε βγάλει και το τελευταίο φύλλο συκής της δημοτικής αρχής […] Πάντα εμπεριστατωμένα ασκούμε την κριτική μας και σε αυτό το κομμάτι θέλω να κριθώ. Η πίεση είναι σε όλα τα επίπεδα και έχουμε μπει ακόμη και μέσα στην ίδια τη λειτουργία του δήμου […] Μην συνδέουμε μια φυσική παρουσία με την παραγωγή αντιπολιτευτικού λόγου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαϊτός και διευκρίνισε ότι αν επιλέξει να εργαστεί στη Νάξο με τον βαθμό του διευθυντή που έχει αυτή την στιγμή, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*