Με έκτακτη πτήση της Sky Express έφτασαν στη Νάξο οι μαθητές του Λυκείου Τραγαίας (φώτος)

sky mathites 1
admin
10/12/2016 15:45
 
 
 

Έκτακτη πτήση αεροσκάφους χρειάστηκε να δρομολογήσει η Sky Express προκειμένου να μεταφέρει τους 28 μαθητές του Λυκείου Τραγαίας Νάξου και τους εκπαιδευτικούς τους, που είχαν αποκλειστεί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ στην Αθήνα.

Η αεροπορική εταιρία, δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία μετέφερε δωρεάν τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για την πενταήμερη εκδρομή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxostimes.gr τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου Τραγαίας αναχώρησαν από τη Νάξο την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου για να περάσουν την πενταήμερη τους εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ το πρόγραμμα για την επιστροφή, έλεγε “αναχώρηση για Νάξο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου”…
Η απεργία των ναυτεργατών όμως κρατούσε δεμένα τα πλοία στα λιμάνια κι έτσι οι 28 μαθητές με τους καθηγητές τους αναγκάστηκαν να παραμείνουν στον Πειραιά περιμένοντας τη λήξη της απεργίας για να επιστρέψουν στο νησί…

sky mathites 2

Όχι ότι δεν πέρασαν καλά τα παιδιά… Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν λίγες ακόμη ημέρες ξεγνοιασιάς προτού επιστρέψουν στα θρανία τους και στο δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές επωφελήθηκαν από την ευκαιρία και ξεναγήθηκαν στον Πειραιά, διασκέδασαν ενώ ξόδεψαν και περισσότερο χρόνο με τους εκπαιδευτικούς τους. Ωστόσο το θέμα που προέκυψε -όπως ήταν φυσικό άλλωστε- ήταν το οικονομικό, αφού δεν είχε προβλεφθεί η παραπάνω διαμονή των μαθητών σε ξενοδοχείο, ούτε φυσικά η σίτιση τους κι έτσι όπως είναι λογικό θα χρειαστούν οικονομική ενίσχυση.

Ωστόσο, μέχρι το πρωί της Παρασκευής το δεδομένο ήταν ότι τα πλοία θα λύσουν κάβους την Κυριακή, εάν και εφόσον η ΠΝΟ λήξει την απεργία…

sky mathites 3

Έτσι οι καθηγητές του σχολείου προσπαθώντας να βρουν λύση για την επιστροφή τους στο νησί, επικοινώνησαν με την αεροπορική εταιρία Sky Express ζητώντας τη βοήθεια της.
Η εταιρία ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη χαρά μετέφερε τους μαθητές στο νησί το Σάββατο το πρωί και μάλιστα δωρεάν!

Αμέσως μετά το συμβάν και αφού οι μαθητές έφτασαν στο νησί, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης δε δήλωση του ευχαριστεί θερμά τη Sky Express υπογραμμίζοντας ότι, “η άμεση ανταπόκριση και η δρομολόγηση αεροσκάφους για τη μεταφορά των παιδιών μας, τιμά την Sky Express και αναδεικνύει τις κοινωνικές της αρχές και το κοινωνικό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τους ανθρώπους της εταιρείας.
Εύχομαι η πράξη αυτή να γίνει παράδειγμα μίμησης και σε άλλους φορείς.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*