Νάξος: Το σμυριδικό και πάλι στο προσκήνιο – Να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία ζητούν τα σμυριδοχώρια

Newsroom
22/09/2023 01:37
 
 
 

 

Στο προσκήνιο και πάλι το σμυριδικό ζήτημα τη στιγμή που δεν έχει δοθεί καμία λύση ώστε να ανοίξουν τα ορυχεία της Νάξου και να γίνει εξόρυξη της σμύριδας αφήνοντας στον αέρα τους 250 περίπου σμυριδεργάτες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφάλιση. Οι πρόεδροι των έξι σμυριδοχωριών της Νάξου με επιστολή τους ζητούν από το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη να ανοίξουν τα ορυχεία σμύριδας, η ποσότητα προς εξόρυξη και παραλαβή να είναι 8.100 τόνοι και τις εργασίες να εποπτεύει συμβασιούχος υπάλληλος, με την αρμόζουσα ειδικότητα.

Ωστόσο ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών καλεί όλους τους σμυριδορύκτες το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το βράδυ, στο Οικομουσείο Κορώνου σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση. Όπως αναφέρουν σε σχετική πρόσκληση «σε περίπτωση που τα ορυχεία μέχρι και την ήμερα της Συνέλευσης δεν έχουν ανοίξει, θα συζητηθούν και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις και ενέργειες».

Η πρόσκληση σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών καλεί όλους τους σμυριδορύκτες το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Οικομουσείο Κορώνου σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Όπως αναφέρουν στη σχετική πρόσκληση, «σε περίπτωση που τα ορυχεία μέχρι και την ήμερα της Συνέλευσης δεν έχουν ανοίξει θα συζητηθούν και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις και ενέργειες». «Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη» υπογραμμίζει το Σωματείο.

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στο Σύνδεσμο Σμυριδορυκτών προγραμματίζονται για την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Επιστολή των προέδρων σμυριδοχωριών στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη

Κύριε δήμαρχε και κύριε έπαρχε, ως πρόεδροι από τα έξη σμυριδοχώρια αιτούμεθα να στηρίξετε άμεσα τα παρακάτω αιτήματα των σμυριδεργατών, τα οποία αναφέρονται σε πρόσφατο υπόμνημά τους και είναι τα παρακάτω:

Α) Να ανοίξουν τα ορυχεία σμύριδας.
Β) Η ποσότητα προς εξόρυξη και παραλαβή να είναι 8.100 τόνοι.
Γ) Τις εργασίες να εποπτεύει συμβασιούχος υπάλληλος, με την αρμόζουσα ειδικότητα.

Όπως εύστοχα γράφουν στο υπόμνημά τους, το αρμόδιο υπουργείο δεν πτοήθηκε από τον περυσινό χρόνο που οι εργασίες έγιναν το χειμώνα σε δυσμενής και απάνθρωπες συνθήκες!

Όπως καταλαβαίνετε η παρέμβασή σας ως άρχοντες του νησιού μας είναι αναγκαία για να σταματήσει ο εμπαιγμός των σμυριδεργατών και να γίνουν τα αυτονόητα για τα έξη σμυριδοχώρια που εκπροσωπούμε.

Ορεινή Νάξος 15/9/2023, οι παρακάτω πρόεδροι:

Αυγερινός Εμμανουήλ – Απείρανθος
Πάσουλας Μιχαήλ – Σκαδό
Φακίνος Εμμανουήλ – Κεραμωτή
Κουτσοκέρης Νικήτας – Μέση
Βάσιλας Εμμανουήλ – Δανακός
Κωνσταντάκης Ιωάννης – Κόρωνος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 472 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*