Συνάντηση Μαργαρίτη – Σκαρπέλη για το Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου

margaritis skarpelis 1
admin
15/12/2016 10:29
 
 
 

Στην αναβάθμιση του Μουσείου Γεωλογίας της Απειράνθου συνδράμει ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη.

Ο κ. Σκαρπέλης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη γεωλογική σημασία της Νάξου, τη σπουδαιότητα των εκθεμάτων του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου (το μοναδικό γεωλογικό μουσείο στις Κυκλάδες, όπως είπε) και την πορεία των εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του, προκειμένου να καταστεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό – για το κοινό – μουσείο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως η αξιοποίηση της σμύριδας.
Οι κ.κ. Μαργαρίτης και Τσολάκης ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον κ. Σκαρπέλη για τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά του και διαβεβαίωσαν ότι ο Δήμος θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου και κατ’ επέκταση του γεωλογικού πλούτου του νησιού.

margaritis skarpelis 2

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*