Σοκ για την ορεινή Νάξο: Χάνεται το ειδικό καθεστώς της σμύριδας!

σμυριδορυχείων
admin
15/12/2016 11:14
 
 
 

Οριστικό τέλος δίνεται στο ειδικό καθεστώς ασφάλισης που απολάμβαναν οι σμυριδεργάτες της ορεινής Νάξου, καθώς η χθεσινή συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο δεν έφερε κανένα απολύτως θετικό αποτέλεσμα.

Η επιτροπή των σμυριδεργατών, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου Μιχάλης Πάσουλας, ζήτησε από τον κ. Πετρόπουλο να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος χωρίς αλλαγή του τωρινού τρόπου ασφάλισης, έως ότου ολοκληρωθεί η εκπόνηση μελέτης (σε 8-10 μήνες περίπου) και γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της σχετικά με τη βιωσιμότητα της σμύριδας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πάσουλα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ο υφυπουργός «ήταν ανένδοτος» και δεν δέχθηκε να δώσει πίστωση χρόνου, ενώ ούτε ο Ναξιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός που ήταν παρών στη συνάντηση κατάφερε να τον μεταπείσει.
«Δεν μας ικανοποίησε το αίτημα μας […] Φύγαμε δυσαρεστημένοι γιατί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στα ορεινά χωριά» ανέφερε ο κ. Πάσουλας, κάνοντας γνωστό ότι θα γίνει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι σμυριδεργάτες για την εξέλιξη αυτή και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Για το ίδιο θέμα έκανε δήλωση στην εκπομπή “Al-iberti News” και ο τομεάρχης Εργασίας και έτερος Ναξιώτης βουλευτής (της ΝΔ) Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί την ορεινή Νάξο».

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*