Εικόνες ντροπής: Μία ακόμα “χωματερή” στη Νάξο (φωτογραφίες)

skoupidia mpaza 2
admin
19/12/2016 18:37
 
 
 

Εικόνες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν είναι αυτές που αντικρίζει κανείς σε διάφορες περιοχές της Νάξου όπου δημιουργούνται μικρές χωματερές από ασυνείδητους πολίτες που εναποθέτουν μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και λογής λογής σκουπίδια…

skoupidia mpaza 5

Μία από αυτές είναι και κάτω από το δρόμο προς Ποταμιά Νάξου (στην περιοχή Παντελιάς μπετόν), που όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες αναγνώστη του naxostimes.gr, έχει γίνει ένας μικρός σκουπιδότοπος. Μπάζα από κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες, στρώματα, ντουλάπια, ξύλα και λογής-λογής σκουπίδια.
Μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει και ταμπέλα στην οποία αναγράφεται …”ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ & ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ”…

skoupidia mpaza 1

Πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ΧΥΤΑ Νάξου στην κορυφή Ξύδη και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μη έχοντας προβλέψει τη λύση για την εναπόθεση ή ανακύκλωση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων -που δεν επιτρέπεται να πέφτουν μέσα στο ΧΥΤΑ- εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί τους δημότες να τα διατηρούν στους χώρους ιδιοκτησίας τους για μικρό χρονικό διάστημα και έως τη διευθέτηση διαχείρισης τους. Μάλιστα, ο δήμος εφιστά την προσοχή όλων καθώς στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου.

skoupidia mpaza 3

Βέβαια, το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, μπάζων, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων δεν είναι …σημερινό, αλλά συνηθίζεται από πολλούς ασυνείδητους πολίτες που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα -και όχι μόνο επειδή δεν τα δέχεται ο ΧΥΤΑ- να εναποθέτουν τα παραπάνω απορρίμματα, κυριολεκτικά όπου βρουν!

skoupidia mpaza 4

Αυτό που μένει είναι να δούμε να εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας και στους παραβάτες να επιβάλλεται η ανάλογη ποινή.

 

(Visited 128 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*