Γιάννης Αναματερός: «Ο ΧΥΤΑ Νάξου λειτουργεί ώρες γραφείου»

anamateros giannis
admin
20/12/2016 12:39
 
 
 

«Ελπίζω να μην έχουμε γιορτές με σκουπίδια, να μην τα στολίσουμε με φωτάκια και τα κάνουμε φάτνη» δήλωσε ο Γιάννης Αναματερός στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ναι μεν η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον ΧΥΤΑ Νάξου.

Κληθείς να σχολιάσει την ντροπιαστική εικόνα που παρουσιάζει το νησί σε πάμπολλα σημεία (με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους και αυτοσχέδιες «χωματερές» να ξεφυτρώνουν κάθε μέρα σαν μανιτάρια), ο κ. Αναματερός έκανε γνωστό ότι «ο ΧΥΤΑ Νάξου λειτουργεί πενθήμερο, με ωράριο λειτουργίας γραφείου» και το Σαββατοκύριακο παραμένει «κλειδωμένος» από τον εργολάβο που τον λειτουργεί, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει «ποιος εγκέφαλος το έκανε αυτό».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου, ακόμη κι αν η αρμόδια υπηρεσία προχωρά κανονικά σε αποκομιδή των απορριμμάτων, τις ημέρες των αργιών δεν έχουν πού να τα πάνε, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραμένουν μέσα στα απορριμματοφόρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
«Εμείς θα βάλουμε χοντρό αλάτι να τα κάνουμε παστά τις μέρες των Χριστουγέννων» τόνισε, στηλιτεύοντας στη συνέχεια τόσο την τακτική των Ναξιωτών να εναποθέτουν κλαδιά, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους, όσο και το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει ορίσει έναν χώρο συγκέντρωσης τέτοιου είδους απορριμμάτων, παρόλο που δεν είναι υποχρεωμένος να παίρνει τα μπάζα.
«Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ξέρουν ποιος τα πετάει, αλλά δεν μιλούν για να μπουν πρόστιμα και να υπάρξει συμμόρφωση με τον Κανονισμό Καθαριότητας. Βέβαια, τον Κανονισμό τον έχει καταργήσει η ίδια η δημοτική αρχή και δεν τον εφαρμόζει, με την έννοια δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δυο σταθμά για την παραλία της Χώρας και τις υπόλοιπες περιοχές» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αναματερός, σημειώνοντας ότι για την καθαριότητα της παραλίας απασχολούνται οκτώ άτομα (έξι με εργολαβία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δύο από τον δήμο), ενώ υπάρχουν χωριά «που δεν έχουν σκουπιστεί εδώ και μήνες». Για τον λόγο αυτό, πρότεινε να ενταχθεί η πρόσληψη ατόμων για τον ΧΥΤΑ και την καθαριότητα στον προϋπολογισμό του 2017.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*