Επιτροπή Αγώνα για το ΚΕΓΕ στο Σαγκρί: Επίθεση στο δήμαρχο και νέο κάλεσμα για συνάντηση με τον Υπουργό

syneleysi sagri 3
admin
26/12/2016 13:27
 
 
 

Επίθεση στο δήμαρχο Νάξο και Μικρών Κυκλάδων (ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής), εξαπολύει η Επιτροπή Αγώνα για το το θέμα του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, με αφορμή τα όσα κατήγγειλε για τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα ο Μανόλης Μαργαρίτης.
Η Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Στέλιο Σκορδιαλό (πρόεδρο κοινότητας Σαγκρίου), Ιωάννη Σκουλούδη (τοπικό σύμβουλο της κοινότητας Σαγκρίου), πατέρα Ιωάννη Μαϊτό (ιερέα του χωριού), Νίκο Μαϊτό (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) και Καραβία Θανάση (αντιπρόεδρο της επιτροπής αγώνα) καθώς και το βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, υποστηρίζει ότι η ματαίωση του ταξιδιού τους προς την Αθήνα ήταν καθαρά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και καμία σκοπιμότητα δεν εξυπηρετούσε…
Η Επιτροπή Αγώνα, “βλέπει αδιαφορία και σαμποτάζ για τη δημιουργία ΚΕΓΕ στο Σαγκρί” από την πλευρά του δημάρχου, τον οποίο κατακρίνει ότι του αρέσουν “οι συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών” και “οι φωτογραφίες με αξιωματούχους για να εμπλουτίζει το πολιτικό του άλμπουμ”.
Καλούν εκ νέου το Μανόλη Μαργαρίτη “εάν ενδιαφέρεται για το σοβαρότατο θέμα του ΚΕΓΕ” να συμμετάσχει στη νέα συνάντηση που έχει καθοριστεί για την Τρίτη …”και όχι να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”…

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για το το θέμα του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί:

Κύριε Δήμαρχε, βλέποντας την αδιαφορία και το σαμποτάζ που χρόνια επιδιώκετε για το θέμα του ΚΕΓΕ Νάξου για το οποίο θα ενημερώσουμε το λαό της Νάξου και κυρίως τους Χωραΐτες και τους αγροκτηνοτρόφους , έχουμε να σας απαντήσουμε τα εξής:
Συγκροτήσαμε επιτροπή αγώνα για το σημαντικότατο θέμα του ΚΕΓΕ αποτελούμενο από τους: Στέλιο Σκορδιαλό Πρόεδρο της Κοινότητας Σαγκρίου και Ιωάννη Σκουλούδη σύμβουλο του Δ.Δ. Σαγκρίου ως εκπροσώπους θεσμικούς του Δ.Δ. Σαγκρίου όπου θα ανεγερθεί το νέο ΚΕΓΕ σύμφωνα με την από 23/10/2001 απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας Γεωργίου Ανωμερίτη, Πατήρ Ιωάννη Μαϊτό ετών 86 κάτοικο Σαγκρίου και πνευματικό πατέρα του χωριού, Νίκο Μαϊτό εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θανάση Καραβία αντιπρόεδρο της επιτροπής αγώνα σύμφωνα με το πρακτικό της ΓΣ 8/11/2013 στο Σαγκρί και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαο Μανιό κατόπιν προσκλήσεως της επιτροπής.
Έχουμε ετοιμάσει ένα κείμενο που να δεσμεύει επιτέλους τόσο το Δήμο Νάξου όσο και το Υπουργείο διότι ο Δήμος Νάξου δεν έχει υλοποιήσει μετά από 15 χρόνια τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του. Λόγια, λόγια , λόγια. Φοβούμενη δε η επιτροπή για ενδεχόμενη παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ αποφασίσαμε να γίνει αυτή η συνάντηση εντός του 2016.
Αφού ενημερωθήκαμε τόσο από την αεροπορική εταιρεία όσο και από την Blue Star ότι τα δρομολόγια της Πέμπτης 22/12/16 θα εκτελεσθούν κανονικά βγάλαμε εισιτήρια αεροπορικά και ακτοπλοϊκά και επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο περί τις 11.30 π.μ. για το ραντεβού στο Υπουργείο το απόγευμα στις 4.30 μ.μ. και ενώ όλα έβαιναν καλώς το αεροπλάνο παρουσίασε βλάβη και κατεβήκαμε (μαζί και ο υπερήλικας σεβάσμιος Πατήρ Ιωάννης) ελπίζοντας να διορθωθεί η βλάβη ή να γίνει άλλη πτήση. Μετά από δύο ώρες η αεροπορική εταιρεία μας ανήγγειλε ότι η πτήση ακυρώνεται.
Τότε αποφασίσαμε να φύγουμε με το Blue Star, αλλά το πλοίο λόγω της θεομηνίας καθυστέρησε 5 ώρες και έτσι το ραντεβού στις 4.30 μ.μ. ανεβλήθη.
Ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο περί του συμβάντος.
Διερωτάται λοιπόν κανείς που βλέπει ο κ. Δήμαρχος «σκοπιμότητες, όψιμο ενδιαφέρον και πολιτικά τερτίπια κάποιων που κόπτονται για τον τόπο και έλαμψαν διά της απουσίας τους» .
Κύριε Δήμαρχε αν δεν θέλετε να συνεργαστείτε τουλάχιστον μην μας προσβάλλετε με ανόητες απαντήσεις και δικαιολογίες. Είναι γνωστό ότι σας αρέσουν οι συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών και οι φωτογραφίες με αξιωματούχους για να εμπλουτίζετε το πολιτικό σας άλμπουμ, το μόνο που σας ενδιαφέρει. Προσωπικά και παραταξιακά δεν αντέχετε το δημόσιο διάλογο, τη λογοδοσία στον κυρίαρχο λαό και την άμεση δημοκρατία, γι’ αυτό και ως τώρα ουδέποτε εφαρμόσατε το θεσμό της δημόσιας λογοδοσίας. Τι να παρουσιάσετε εξ’άλλου, το ανύπαρκτο έργο σας;
Εμείς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα πληρώνουμε από την τσέπη μας τόσο τα εισιτήριά μας, την διαμονή και τα έξοδά μας στην Αθήνα, δεν μας τα πληρώνει ο Δήμος όπως σε εσάς. Σας καλούμε λοιπόν και πάλι να παρευρεθείτε στην συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Βαγγέλη Αποστόλου αν πράγματι ενδιαφέρεστε για το σοβαρότατο θέμα του ΚΕΓΕ και όχι να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια φυγομαχώντας από τις ευθύνες σας.
Αυτά για τώρα,
η Επιτροπή Διεκδίκησης και Αγώνα

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*