Παρέμβαση του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου για το σμυριδικό

Newsroom
23/11/2023 02:20
 
 
 

 

Παρέμβαση για την τροπή που έχει πάρει το θέμα των σμυριδορυχείων της Νάξου και την επικείμενη συζήτηση για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων για τη σμύριδα, στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κάνει ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου.

Ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου συντάσσεται στο πλευρό των σμυριδορυκτών και συνυπογράφει την απόφαση που έλαβε η Γενική τους συνέλευση που με ψήφισμα ζητά να λειτουργήσουν τα ορυχεία υπό την ευθύνη του Υπουργείου (όπως είχε γίνει παλιότερα) ή με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο.

«Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους βουλευτές Κυκλάδων να ζητήσουν την αναβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου.

Η πλήρης ανακοίνωση:

Με αφορμή την απόφαση της συνέλευσης των σμυριδορύχων και τη επικείμενη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη σμύριδα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουμε να πούμε τα εξής:

1. Το θέμα αυτό, οι μοναδικοί που το γνωρίζουν πραγματικά είναι οι εργάτες σμύριδας και δεν ερωτήθηκαν επαρκώς για να μην πούμε καθόλου.

2. Δε γνωρίζουμε αν το θέμα έχει συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο.

3. Θεωρούμε ότι για την όποια κίνηση θα έπρεπε να είναι επαρκώς ενήμεροι οι Βουλευτές Κυκλάδων που θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον το παρών στη συνέλευση είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω υπομνήματος.

4. Σε κάθε περίπτωση συντασσόμαστε με την απόφαση που έλαβε η συνέλευση των σμυριδορυγκτών και

καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους βουλευτές Κυκλάδων να ζητήσουν την αναβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*